27 Април 2024събота04:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Дай да пушим по една бира...

/ брой: 78

автор:Велиана Христова

visibility 1872

От три дни медиите проглушиха ушите на цяла България с изпадането на Георги Гергов от Изпълнителното бюро на БСП. Скандал, като да са изгонили Димитър Благоев от лозето на Габровски. Пък то - нещо рутинно: като заемаш пост в една институция, трябва да мислиш какво правиш, защото народът те гледа и плюе институцията, не теб. БСП с тая работа ще се оправи. За друго ми е думата.
Гергов го отнесе, щото уредил среща на Цацаров и Сашо Дончев в офиса си. Въпросът на нацията е не дали Гергов се маха от върха на една партия, а какво търси главен прокурор на крака - с посредник или не, при проверяван в момента бизнесмен, който щял да съди държавата за 200 млн. евро, понеже не го пусна за посредник в доставките на газ в страната. Какво имат да решават тези двамата на тайна среща и що ще Цацаров в чуждия офис? Това ли е контролната съдебна власт, така ли се уреждат схемите й? И кой ги оставя да се замерят със записи и упреци - кой кого хванал на мушката с таен микрофон, дето при всички случаи е незаконен!
А Гергов май дори не разбира къде е сбъркал.
Всички се възмутиха, че Васил Иванов е записвал тайно колегите си в телевизията, за да има "компромат" срещу тях. А на този не му идва на ум, че като си в управата на една партия, не си просто бизнесмен, ами си представител на институцията. Гергов, впрочем, винаги е бил спорна фигура в БСП. А като излиза от пленума, след като сам подаде оставка, която му бе поискана, какво прави? Ами, вика: "Аз пък имам записи, ще ги извадя! Ще изплуват много скелети". Значи тия хора така разбират партийния и обществения живот - седим и се записваме, а като не сме на кеф, вадим задкулисието и скелети и се замеряме с тях. С никакви идеи това, разбира се, няма нищо общо. Ето това е целият ни преход! Приказки, кой с кого навързан като черво, недомлъвки, записи, но така и не се знае кой и как утрепа България. Ама така да се знае, че да ги осъдиш! Не би.
Тия хора живеят в друг свят, в който всичко им е позволено. Защото отгоре седи неподсъдният с чадъра - Борисов. Цацаров червените олигарси го вкарали в капан, щото те се биели помежду си, вика той. Горкият Цацаров, като да е инфантилен. На Борисов БСП му е виновна за всичко, дори за неговия Цацаров. Щото пак от тайни записи чухме как градски прокурор му казва за Цацаров: "Не ми се хили, ти си го избра". За Борисов нормално управление е да вдигнеш телефона и да речеш: тоя не го закачайте. Да седнем да пушим по една бира, пък да се разберем. Винаги ще се разберат. Задкулисието тези хора го имат за нормалното. Затова обикновените българи казват - ние всички сме паралелната държава, ние сме ненормалните, балъците. А истинската държава са онези, "нормалните", с вечната власт на записите, явките и скелетите. Стига! И Цацаров да подава оставка веднага! Че докато си вее парцала по тъмни кьошета, от институцията му нищо не остана.     

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ