29 Март 2024петък03:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Учени от цял свят участваха в Марша на науката

Хиляди протестираха срещу "алтернативните факти" на популистките политици

/ брой: 78

автор:Дума

visibility 11


Корбин иска по-топли връзки с Москва
Великобритания трябва да се стреми към изграждането на отношения с държавите, които не са част от НАТО, и по-специално с Русия, заяви лидерът на Лейбъристката партия Джеръми Корбин. По неговите думи "Лондон трябва да се стреми и към намаляване на напрежението в света". Политикът добави, че американският президент Доналд Тръмп "изглежда се движи в обратна посока".

Папата разкритикува бежанските лагери
Папа Франциск описа някои бежански центрове като концентрационни лагери, отдавайки почит към неназована християнка, убита заради вярата си пред нейния мюсюлмански съпруг. "Тези бежански лагери толкова много напомнят на концентрационните лагери, защото международните споразумения изглеждат по-важни от правата на човека", каза той.

На Филипините издирват ислямисти
Филипински военни са ликвидирали още трима членове на "Ислямска държава" на курортния остров Бохол, където те са се укривали след неуспешен опит за отвличане на туристи. Други двама или трима ислямисти все още са на свобода. По-рано този месец група от около 10 терористи е проникнала на филипинския остров Бохол.

Не спират акциите срещу ПКК

Двама турски войници са загинали от раните си, получени при операция срещу Работническата партия на Кюрдистан (ПКК) в югоизточната провинция Шърнак. Операцията е започнала в неделя в района на Улудере, в провинция Шърнак, и към момента е в ход.

Трус разлюля Чили
Земетресение с магнитуд 5,9 по скалата на Рихтер беше регистрирано по крайбрежието на град Валпараисо, Чили. Епицентърът е бил на 13 км дълбочина и се е намирал на 39 км западно от Валпараисо, както но 140 км западно от столицата Сантяго.


БГНЕС

Край мексиканския курортен град Акапулко, щата Гереро, са намерени шест тела. Според прокуратурата, труповете са били заровени в канавка близо до града преди най-малко пет дни. Правителствените данни сочат, че за миналата година в Гереро са регистрирани близо 1,5 хил. убийства с огнестрелно оръжие, а още стотици хора са изчезнали, като много от тях в последствие са били намерени в масови гробове



 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ