25 Април 2024четвъртък01:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Армейците честваха 50 години от епопеята с Интер

/ брой: 78

автор:Дума

visibility 11

По-голямата част от участниците в епохалните полуфинални сблъсъци с Интер през 1967 г. се събраха на стадион "Българска армия", за да честват 50 години от славните срещи. Тогава ЦСКА стана първият български отбор, стигнал полуфинал за Купата на европейските шампиони и отстъпи на двукратния европървенец след две равенства по 1:1 и загуба в третия мач с 0:1 на "неутрален терен" в Болоня. Ветераните посетиха Музея на спортната слава, където бяха приветствани от Александър Манов, който произнесе кратка реч. След това се събраха в ресторанта на "Армията", където си припомниха за епичните битки с Интер. Събирането бе уважено от Димитър Пенев, Аспарух Никодимов, Стоян Йорданов, Борис Гаганелов, Иван Василев и Цветан Атанасов, както и от началника на международния отдел на ЦСКА през 60-те години Дочо Нанов, и от спортния директор на ЦСКА-Сф Пламен Марков. Димитър Якимов-Митата беше обещал да се присъедини към своите бивши съотборници вечерта по време на дербито с Лудогорец.
Легендарният вратар на ЦСКА Стоян Йорданов си припомни славните мачове с Интер от пролетта на 1967 г., като сподели малко известни подробности около сблъсъците с италианския колос. Той е 8 пъти шампион на България с ЦСКА, 5 купи на страната и сребърен олимпийски медал от Мексико 1968. Той е бил и 6 пъти помощник-треньор на мъжкия отбор на ЦСКА. Ветеранът разказа, че армейците по стечение на обстоятелствата са получили възможност да разузнаят именития си съперник на живо. Тогава армейците са имали изключително млад състав и са били силно респектирани от пълния със световни звезди италиански тим. Той си спомни и за нагласата на отбора в епичните полуфинални сблъсъци.



Бившият нападател Цецо Атанасов също си припомни за легендарните мачове. Той носи червения екип от 1966 до 1976 г., като записва 231 мача за армейците. Седемкратен шампион на България и 4-кратен носител на Купата. Атанасов сподели, че срещу италианците е бил първият му мач като крило и му е било изключително трудно, защото е правил първите си стъпки в мъжкия отбор на армейците. Според него тогава "червените" са заслужавали да играят финал за КЕШ и само несправедливо отмененият гол на Никола Цанев ги е лишил от сблъсък със Селтик за трофея.

 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ