Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Август 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

България

България експулсира четирима предполагаеми терористи

Дума

21. Април 2017 , брой: 77   258   0Петима германски граждани са задържани за съпричастност към терористична организация, а четирима от тях са експулсирани. Те са хванати на 12 април от служители на ДАНС и полицаи на ГКПП "Капитан Андреево". Германците, от които единият е непълнолетен, са пътували с влак от Букурещ за Истанбул. Има основателни подозрения за съпричастността им към терористична организация. В поведението на задържаните имало признаци за радикализация, характерни за т. нар. чуждестранни бойци терористи, категорични са от ДАНС.
Според събраните данни четирима от хванатите са подпомагали терористична организация, действаща в Сирия и Ирак. Непълнолетният пък е трябвало да стигне до Сирия, където да се присъедини към терористичната групировка. Германските власти са им наложили забрана да напускат територията на Германия с цел възпрепятстване на присъединяването им към групировката в Сирия и Ирак. Единият от задържаните е ползвал паспорт на друг германски гражданин.
Заради всички данни е оценено, че присъствието на германците у нас е заплаха за националната сигурност и затова те са били  задържани за 24 часа, а след това експулсирани. Забранено е влизането им у нас.
Непълнолетният  е предаден на дирекция "Социално подпомагане" до предаването му на членове на семейството му в Германия.
 

 

 

България

  • Социалистите ще дадат на прокуратурата концесията на интермодалния терминал в Пловдив
    18. Август 2017 161
    160
    0

    Остри критики по ефективността на мащабни и скъпи проекти, осъществявани от Бойко Борисов и ГЕРБ, отправиха вчера от БСП. Депутатът от левицата Георги Свиленски коментира, че  столичният завод за боклук, който струва над 350 млн. лв., не работи ефективно и още не е стигнал поставената цел след преработването на отпадъците, под 10% да отиват на депо. Той припомни и безкрайните повторни...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"