Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Април 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

България експулсира четирима предполагаеми терористи

Дума

21. Април 2017 , брой: 77   174   0Петима германски граждани са задържани за съпричастност към терористична организация, а четирима от тях са експулсирани. Те са хванати на 12 април от служители на ДАНС и полицаи на ГКПП "Капитан Андреево". Германците, от които единият е непълнолетен, са пътували с влак от Букурещ за Истанбул. Има основателни подозрения за съпричастността им към терористична организация. В поведението на задържаните имало признаци за радикализация, характерни за т. нар. чуждестранни бойци терористи, категорични са от ДАНС.
Според събраните данни четирима от хванатите са подпомагали терористична организация, действаща в Сирия и Ирак. Непълнолетният пък е трябвало да стигне до Сирия, където да се присъедини към терористичната групировка. Германските власти са им наложили забрана да напускат територията на Германия с цел възпрепятстване на присъединяването им към групировката в Сирия и Ирак. Единият от задържаните е ползвал паспорт на друг германски гражданин.
Заради всички данни е оценено, че присъствието на германците у нас е заплаха за националната сигурност и затова те са били  задържани за 24 часа, а след това експулсирани. Забранено е влизането им у нас.
Непълнолетният  е предаден на дирекция "Социално подпомагане" до предаването му на членове на семейството му в Германия.
 

 

 

България

 • Прокуратурата проверява дали членовете на комисията са подпомогнали високата цена на газа
  25. Април 2017 79
  194
  1

  Досъдебно производство срещу членове на КЕВР започна спецзвеното "Антикорупция" към СГП. Зам. главният прокурор Борислав Сарафов уточни, че са сключени договори, ощетили държавата, но все още не е ясен размерът на щетата. Иззема се документация от КЕВР. Проверява се предишен състав, но разследването на КЕВР може да се разшири.
  Делото...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"