Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Май 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

България

България експулсира четирима предполагаеми терористи

Дума

21. Април 2017 , брой: 77   220   0Петима германски граждани са задържани за съпричастност към терористична организация, а четирима от тях са експулсирани. Те са хванати на 12 април от служители на ДАНС и полицаи на ГКПП "Капитан Андреево". Германците, от които единият е непълнолетен, са пътували с влак от Букурещ за Истанбул. Има основателни подозрения за съпричастността им към терористична организация. В поведението на задържаните имало признаци за радикализация, характерни за т. нар. чуждестранни бойци терористи, категорични са от ДАНС.
Според събраните данни четирима от хванатите са подпомагали терористична организация, действаща в Сирия и Ирак. Непълнолетният пък е трябвало да стигне до Сирия, където да се присъедини към терористичната групировка. Германските власти са им наложили забрана да напускат територията на Германия с цел възпрепятстване на присъединяването им към групировката в Сирия и Ирак. Единият от задържаните е ползвал паспорт на друг германски гражданин.
Заради всички данни е оценено, че присъствието на германците у нас е заплаха за националната сигурност и затова те са били  задържани за 24 часа, а след това експулсирани. Забранено е влизането им у нас.
Непълнолетният  е предаден на дирекция "Социално подпомагане" до предаването му на членове на семейството му в Германия.
 

 

 

България

  • Бъчварова изпратила писмо да министрите да дават идеи за закони до 1 юни
    26. Май 2017 101
    260
    0

    Не е нормално един месец парламентът да работи и да не се гласува нито един законопроект, заяви вчера Драгомир Стойнев. Той подчерта, че комисиите вече са сформирани и има внесени 5 закона от БСП от общо 10, които се бавят в комисиите. По-страшното е, че няма инициатива от страна на правителството, подчерта  Стойнев. "ГЕРБ се похвалиха след...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"