Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Юни 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

България

България експулсира четирима предполагаеми терористи

Дума

21. Април 2017 , брой: 77   239   0Петима германски граждани са задържани за съпричастност към терористична организация, а четирима от тях са експулсирани. Те са хванати на 12 април от служители на ДАНС и полицаи на ГКПП "Капитан Андреево". Германците, от които единият е непълнолетен, са пътували с влак от Букурещ за Истанбул. Има основателни подозрения за съпричастността им към терористична организация. В поведението на задържаните имало признаци за радикализация, характерни за т. нар. чуждестранни бойци терористи, категорични са от ДАНС.
Според събраните данни четирима от хванатите са подпомагали терористична организация, действаща в Сирия и Ирак. Непълнолетният пък е трябвало да стигне до Сирия, където да се присъедини към терористичната групировка. Германските власти са им наложили забрана да напускат територията на Германия с цел възпрепятстване на присъединяването им към групировката в Сирия и Ирак. Единият от задържаните е ползвал паспорт на друг германски гражданин.
Заради всички данни е оценено, че присъствието на германците у нас е заплаха за националната сигурност и затова те са били  задържани за 24 часа, а след това експулсирани. Забранено е влизането им у нас.
Непълнолетният  е предаден на дирекция "Социално подпомагане" до предаването му на членове на семейството му в Германия.
 

 

 

България

 • Униформените заплашват от 5 януари догодина да демонстрират всеки ден, въпреки председателството на ЕС
  26. Юни 2017 122
  70
  0

  Национален полицейски протест на площада пред храм-паметника "Св. Александър Невски" ще има на 5 юли. Управителният съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР обяви, че те няма да празнуват професионалния си празник, а излизат на митинг. На площада ще са и пожарникари, спасители, хора с трудови договори и държавни служители от всички структури на МВР.
  Униформените са...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"