Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Ноември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Валери Симеонов се закани да вземе "скалпа" на Трифонов за клевета

Дума

21. Април 2017 , брой: 77   179   0Да вземе "скалпа" на Слави Трифонов се закани лидерът на НФСБ Валери Симеонов заради излъчено в телевизионно предаване разследване за хотела на депутата в Малко Търново.  Темата е обявена от екипа на шоуто още в сряда следобед, след което Симеонов сам я коментира пред "Канал 3", отричайки да е в конфликт на интереси за това, че хотелът му подслонява полицаи и военни, охраняващи българо-турската граница.
По-късно, при излъчването,  предаването обяви, че в обекта на депутата от "Обединени патриоти" спят около 50 служители на МВР и военни, за което държавата плаща на Симеонов. От шоуто коментират, че депутатът се намира в конфликт на интереси. Според екипа на предаването за полицаите и военните би било много по-удобно да отседнат в къща за гости в с. Граматиково, където били разпределени. От репортажа не става ясно дали във въпросното село има място, в което могат да отседнат толкова много униформени.
"Сутринта ме гонеше един тук, който ми зададе три въпроса. За Малко Търново, за мотела, който от 2006 г. съм го купил и съм го пуснал миналата година, защо в този мотел има десетина войници", обясни преди това Симеонов пред "Канал 3".
По думите на депутата въпросният мотел се води на фирма "СКАТ" и разполага с общо 160 места. Фирмата "СКАТ" ООД обаче има и кабелна телевизия, както и още един хотел в Златоград, припомни Симеонов.
"Конфликтът на интереси е в това, че хора, които искат да спят там, отиват, плащат си и спят", каза лидерът на НФСБ, посочвайки, че нощувката в мотела му излизала 30 лв. на човек с включена храна. "Осъдих Бареков в ТВ7 през 2015 г. за клевета, осъдих "Уикенд" заради същата глупост. Следващият скалп, който ще закача на стената, вероятно ще бъде на Слави Трифонов, макар че трудно може да се говори за скалп там. Появява се някакъв, успешен или неуспешен, водещ и започва да вади подобни лъжи", закани се Симеонов пред бТВ в четвъртък.
Той отрече да има договори с МВР или военното министерство, посочвайки, че всяко отделно поделение само избирало къде да настани служещите в него.
 

 

 

България

  • Зам.-ректор на частен вуз, бивш деец на СБ, като външен съветник ще управлява проектни дейности във висшето образование и науката
    21. Ноември 2017 228
    128
    0

    Зам.-ректорът на частното Висше училище по застраховане и финанси доц. Евгени Евгениев, отговарящ за европроектите там, ще съветва МОН в управлението и изпълнението на проектни дейности за научните инфраструктури и за връзките с бизнеса на вузовете и науката. Това е жив конфликт на интереси, а такъв конфликт по времето на Кунева стана причина за рисково забавяне на оперативната програма на МОН...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"