Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Ноември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

ГЕРБ и "Обединени патриоти" правят съвет на лидери за общо управление

Милена Николова

21. Април 2017 , брой: 77   228   1Какъв точно ще бъде форматът на бъдещия лидерски съвет при съвместното управление на ГЕРБ с "Обединените патриоти", все още не е уточнено. Обсъжда се как точно да се вземат решенията при една бъдеща коалиция. Това стана ясно след вчерашни двучасови разговори между лидери на "Обединените патриоти" и хора от контактната група на ГЕРБ в Народното събрание.
Според представителя на партията на Борисов Делян Добрев другата седмица ще бъде готов първият чернови вариант на коалиционното споразумение, за да продължат с преговорите. 
"Започнахме работа по коалиционното споразумение, обсъдихме структурата на документа, начина за вземане на решения. Нямаме разминавания в темите, които коментирахме", каза той. Според него, докато не се постигне пълно съгласие по управлението, няма как да кажат детайли от него. По думите му коалиционното споразумение практически ще представлява модел на структурата на Министерския съвет.
За разлика от предходното споразумение за съвместно управление в предишния парламент с Реформаторския блок и останалите коалиционни партньори в това ще бъде записано лидерите да не могат самоволно да подават оставки. Това според преговарящите страни е гаранция да се постигне оптимален срок за живот на този кабинет.
Волен Сидеров обясни пред ДУМА, че от ОП държат на това никой самоволно да не може да обяви, че отива към предсрочни избори. Според него само по този начин коалицията може да вдъхва стабилност. ДУМА напомня, че именно по този начин Борисов обвърза изборния резултат на кандидатката си за президент Цецка Цачева с предсрочен вот, нещо, за което коалиционните им партньори не бяха готови.
Очакват се промени в структурата на Министерския съвет, към момента "Обединените патриоти" се договарят за 4 министерства, сподели и кандидатът за финансов министър Владислав Горанов. Според осведомени нито един от лидерите на трите формации освен Красимир Каракачанов от ВМРО не планира да става министър, защото хората, които ще ги заместят в листите, не са от партиите, които представляват. Другият аргумент, който съществува при ОП, е, че Бойко Борисов обича да си измива ръцете с коалиционните партньори често, а Сидеров и Симеонов не се виждали да искат прошка от него, когато реши в негов стил да ги привика, за да им се кара в МС.
ДУМА припомня, че в 44-ото Народно събрание ГЕРБ има 95 мандата, а "Обединените патриоти" имат 27 депутати.

 

В ХАРМОНИЯ С ПРОБЛЕМАТИКАТА НА ТЕМАТА:

ГРАНТ_СОРОСОИДЕН ПОЗИВ (ЦИТИРАМ ПО СМИСЪЛ):

„СОРОСОИДИ ОТ БЪЛГАРИЯ (И НЕ САМО) ДА СЕ ОБЕДИНИМ ... В ПОДКРЕПА НА ИНТЕРЕСИТЕ НА ГРАНТ_СТИМУЛИРАЩАТА НИ ОЛИГАРХИЯ (например, в лицето на Сашо Дончев & ко) СРЕЩУ ... ОСТАТЪЧНАТА НОРМАЛНОСТ (ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР - СОТИР ЦАЦАРОВ) В БЪЛГАРСКАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА“

*** БЪЛГАРИНО, ПРОЧЕТИ И ОСМИСЛИ:

• (виж: Блиц.bg - „Скандалът АРГО-гейт набира скорост! Продавач на презервативи "събира по офисите" хора за протест$; 23 Апр. 2017, 11:24;http://www.blitz.bg/politika/skandalt-argo-geyt-nabira-skorost-prodavach-na-prezervativi-sbira-po-ofisite-khora-za-protest_news506797.html );

• «…Граждански групи за натиск, малки, по-големи партии, така че, ако няма малка партия да символизира това нещо, ще се загуби, има да ги събираме по офисите, като ни потрябват…“

Тези думи са на протестъра, който стана известен с това, че продава презервативи и секс артиукили, Николай Стайков от скандалните записи на кръга АРГО, които изтекоха преди дни в медиите, предава Канал 3.

В тях падна маската на скандалното задкулисие, в което бизнесмени, политици, журналисти и социолози бабуват над тогава още новия политически проект на проваления министър на правосъдието Христо Иванов - "Да, България".
Въпросният цитат на Стайков пък онагледява моториката на протестите, които три години бяха представяни на обществото като "спонтанно недоволство на граждани".

При една от срещите на кръга АРГО Стайков описва, с какви ударни гтрупи разполага тази клика."Гражданския съвет на Реформаторския блок, „Протестна мрежа“, НПО-то на друго от протежетата на Иво Прокопиев – Саша Безуханова – Move BG, Движение „Обществен натиск“, „Обединени реформатори“, както и „няколко спин-оффа“ – определение за което се крият „грантови“ анализатори.
„Кой го няма – няма „Ранобудни студенти“, всички стават късно вече", отбелязва с тъга Стайков, защото очевидно студентите са отказали да участват в активните мероприятия на българската олигархия.

Същият този Стайков организира утре "събиране по офисите".

Това става ясно от събитие, създадено късно снощи в социалната мрежа. Протестът е пред Съдебната палата и е срещу Главния прокурор Сотир Цацаров, който е обичайната мишена на задкулисието, дирижирано от обвиняемия бизнесмен Иво Прокопиев.

Часът също не е избран случайно - между 18,30 и 19,30 часа, така че да съвпадне с централните новини на националните телевизии. Пак в стенограмите на кръга АРГО лъснаха и инструкциите на Прокопиев към участниците в срещите, които очевидно без проблеми пробутват тезите си в националните телевизии».

 

България

  • Зам.-ректор на частен вуз, бивш деец на СБ, като външен съветник ще управлява проектни дейности във висшето образование и науката
    21. Ноември 2017 228
    128
    0

    Зам.-ректорът на частното Висше училище по застраховане и финанси доц. Евгени Евгениев, отговарящ за европроектите там, ще съветва МОН в управлението и изпълнението на проектни дейности за научните инфраструктури и за връзките с бизнеса на вузовете и науката. Това е жив конфликт на интереси, а такъв конфликт по времето на Кунева стана причина за рисково забавяне на оперативната програма на МОН...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"