Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Април 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Първият независим депутат обяви, че напуска групата на ДПС по своя воля

21. Април 2017 , брой: 77   113   0Милена Христова

Депутатът Ангел Исаев, избран с листата на ДПС, който преди два дни депозира първи в 44-ото Народно събрание заявление за напускане на парламентарната си група, обясни пред журналисти, че не бил подлаган на никакъв натиск. Решението било взето самостоятелно, а не защото от него са искали да се оттегли и да отстъпи мястото си на изместения втори от листата.
Той стана парламентарист с бюлетината на движението от Бургас, но влезе благодарение на преференциалния вот, с който измести Дурхан Мустафа от второто място. От ДПС също обясниха, че не е имало никакъв натиск върху него, нито е изключен от партията. Практически с акта си на напускане на групата Исаев сам се елиминира от ДПС, където досега е общински председател на партията в Бургас.
Ангел Исаев беше подреден на девето място в листата на движението, което се яви с №9 на изборите. Исаев получи 3366 преференции. По този начин групата на движението става от 25 депутати. Според запознати очакванията за него като поведение в залата клонят по-скоро в посока гласуване с мнозинството от ГЕРБ.

 

 

България

 • Прокуратурата проверява дали членовете на комисията са подпомогнали високата цена на газа
  25. Април 2017 79
  193
  1

  Досъдебно производство срещу членове на КЕВР започна спецзвеното "Антикорупция" към СГП. Зам. главният прокурор Борислав Сарафов уточни, че са сключени договори, ощетили държавата, но все още не е ясен размерът на щетата. Иззема се документация от КЕВР. Проверява се предишен състав, но разследването на КЕВР може да се разшири.
  Делото...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"