Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Ноември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Първият независим депутат обяви, че напуска групата на ДПС по своя воля

21. Април 2017 , брой: 77   177   0Милена Христова

Депутатът Ангел Исаев, избран с листата на ДПС, който преди два дни депозира първи в 44-ото Народно събрание заявление за напускане на парламентарната си група, обясни пред журналисти, че не бил подлаган на никакъв натиск. Решението било взето самостоятелно, а не защото от него са искали да се оттегли и да отстъпи мястото си на изместения втори от листата.
Той стана парламентарист с бюлетината на движението от Бургас, но влезе благодарение на преференциалния вот, с който измести Дурхан Мустафа от второто място. От ДПС също обясниха, че не е имало никакъв натиск върху него, нито е изключен от партията. Практически с акта си на напускане на групата Исаев сам се елиминира от ДПС, където досега е общински председател на партията в Бургас.
Ангел Исаев беше подреден на девето място в листата на движението, което се яви с №9 на изборите. Исаев получи 3366 преференции. По този начин групата на движението става от 25 депутати. Според запознати очакванията за него като поведение в залата клонят по-скоро в посока гласуване с мнозинството от ГЕРБ.

 

 

България

  • Зам.-ректор на частен вуз, бивш деец на СБ, като външен съветник ще управлява проектни дейности във висшето образование и науката
    21. Ноември 2017 228
    128
    0

    Зам.-ректорът на частното Висше училище по застраховане и финанси доц. Евгени Евгениев, отговарящ за европроектите там, ще съветва МОН в управлението и изпълнението на проектни дейности за научните инфраструктури и за връзките с бизнеса на вузовете и науката. Това е жив конфликт на интереси, а такъв конфликт по времето на Кунева стана причина за рисково забавяне на оперативната програма на МОН...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"