Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Май 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

България

Първият независим депутат обяви, че напуска групата на ДПС по своя воля

21. Април 2017 , брой: 77   136   0Милена Христова

Депутатът Ангел Исаев, избран с листата на ДПС, който преди два дни депозира първи в 44-ото Народно събрание заявление за напускане на парламентарната си група, обясни пред журналисти, че не бил подлаган на никакъв натиск. Решението било взето самостоятелно, а не защото от него са искали да се оттегли и да отстъпи мястото си на изместения втори от листата.
Той стана парламентарист с бюлетината на движението от Бургас, но влезе благодарение на преференциалния вот, с който измести Дурхан Мустафа от второто място. От ДПС също обясниха, че не е имало никакъв натиск върху него, нито е изключен от партията. Практически с акта си на напускане на групата Исаев сам се елиминира от ДПС, където досега е общински председател на партията в Бургас.
Ангел Исаев беше подреден на девето място в листата на движението, което се яви с №9 на изборите. Исаев получи 3366 преференции. По този начин групата на движението става от 25 депутати. Според запознати очакванията за него като поведение в залата клонят по-скоро в посока гласуване с мнозинството от ГЕРБ.

 

 

България

  • Бъчварова изпратила писмо да министрите да дават идеи за закони до 1 юни
    26. Май 2017 101
    298
    0

    Не е нормално един месец парламентът да работи и да не се гласува нито един законопроект, заяви вчера Драгомир Стойнев. Той подчерта, че комисиите вече са сформирани и има внесени 5 закона от БСП от общо 10, които се бавят в комисиите. По-страшното е, че няма инициатива от страна на правителството, подчерта  Стойнев. "ГЕРБ се похвалиха след...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"