Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Юли 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

България

Първият независим депутат обяви, че напуска групата на ДПС по своя воля

21. Април 2017 , брой: 77   156   0Милена Христова

Депутатът Ангел Исаев, избран с листата на ДПС, който преди два дни депозира първи в 44-ото Народно събрание заявление за напускане на парламентарната си група, обясни пред журналисти, че не бил подлаган на никакъв натиск. Решението било взето самостоятелно, а не защото от него са искали да се оттегли и да отстъпи мястото си на изместения втори от листата.
Той стана парламентарист с бюлетината на движението от Бургас, но влезе благодарение на преференциалния вот, с който измести Дурхан Мустафа от второто място. От ДПС също обясниха, че не е имало никакъв натиск върху него, нито е изключен от партията. Практически с акта си на напускане на групата Исаев сам се елиминира от ДПС, където досега е общински председател на партията в Бургас.
Ангел Исаев беше подреден на девето място в листата на движението, което се яви с №9 на изборите. Исаев получи 3366 преференции. По този начин групата на движението става от 25 депутати. Според запознати очакванията за него като поведение в залата клонят по-скоро в посока гласуване с мнозинството от ГЕРБ.

 

 

България

  • Пробутаха с един глас доклада за нарушенията в НДК, БСП и ДПС гласуваха против
    26. Юли 2017 144
    172
    0

    Томислав Дончев като принципал е одобрил промяна в устава на "Национален дворец на културата - Конгресен център София" ЕООД, с която е благословил Мирослав Боршош да одобрява безлимитни харчове за НДК. Това е станало през 2015 г. Дотогава шефът на двореца е имал право да се разпорежда самостоятелно само със средства до 50 хил. лв. Всичко над тази сума е трябвало да мине през...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"