Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Ноември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Смениха директора на Софийския централен затвор

Дума

21. Април 2017 , брой: 77   124   0Директорът на Софийския централен затвор Йолант Йорданов е отстранен от длъжност, а на негово място като временно изпълняващ длъжността е назначен Петър Кръстев. Информацията бе потвърдена от Министерството на правосъдието. Причината е, че срещу Йорданов е започнало дисциплинарно производство. От ведомството не уточняват как се е стигнало до него.
Йорданов беше назначен в началото на 2015 г. Тогава бяха сменени директорите на Бургаския затвор и на поправителния дом в Бойчиновци.
Петър Кръстев, който се връща временно начело на затвора, го оглавяваше преди смяната в началото на 2015 г. След това той беше преназначен като началник на сектор в затворническото общежитие "Полигона" към затвора в Ловеч.
 

 

 

България

  • Зам.-ректор на частен вуз, бивш деец на СБ, като външен съветник ще управлява проектни дейности във висшето образование и науката
    21. Ноември 2017 228
    128
    0

    Зам.-ректорът на частното Висше училище по застраховане и финанси доц. Евгени Евгениев, отговарящ за европроектите там, ще съветва МОН в управлението и изпълнението на проектни дейности за научните инфраструктури и за връзките с бизнеса на вузовете и науката. Това е жив конфликт на интереси, а такъв конфликт по времето на Кунева стана причина за рисково забавяне на оперативната програма на МОН...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"