Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Април 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Смениха директора на Софийския централен затвор

Дума

21. Април 2017 , брой: 77   71   0Директорът на Софийския централен затвор Йолант Йорданов е отстранен от длъжност, а на негово място като временно изпълняващ длъжността е назначен Петър Кръстев. Информацията бе потвърдена от Министерството на правосъдието. Причината е, че срещу Йорданов е започнало дисциплинарно производство. От ведомството не уточняват как се е стигнало до него.
Йорданов беше назначен в началото на 2015 г. Тогава бяха сменени директорите на Бургаския затвор и на поправителния дом в Бойчиновци.
Петър Кръстев, който се връща временно начело на затвора, го оглавяваше преди смяната в началото на 2015 г. След това той беше преназначен като началник на сектор в затворническото общежитие "Полигона" към затвора в Ловеч.
 

 

 

България

 • Прокуратурата проверява дали членовете на комисията са подпомогнали високата цена на газа
  25. Април 2017 79
  193
  1

  Досъдебно производство срещу членове на КЕВР започна спецзвеното "Антикорупция" към СГП. Зам. главният прокурор Борислав Сарафов уточни, че са сключени договори, ощетили държавата, но все още не е ясен размерът на щетата. Иззема се документация от КЕВР. Проверява се предишен състав, но разследването на КЕВР може да се разшири.
  Делото...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"