Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Юни 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Икономика

Британският "Телеграф" изтъква 19 причини да се посети България

Дума

21. Април 2017 , брой: 77   255   0Британският вестник "Телеграф" публикува статия, в която се посочват 19 причини България да бъде посетена. Като първо предимство на страната ни са посочени по-ниските разходи. Следват ги красивите плажове, прекрасните крайбрежни градчета, невероятните планини. Изданието определя страната ни като "рай на земята, почти". Изданието обяснява още, че националният парк "Пирин", който е защитен от ЮНЕСКО, е идеално място за катерачи. Сред предимствата ни е отбелязано, че в България има повече от 120 манастира. Посочва се и възможността да бъдат видени "реликвите от комунизма". Специално място е отделено на паметника на Бузлуджа. Сред предимствата са още удивителните катедрали, пещерите, Белоградчишките скали, древното минало, здравословната и вкусна храна, ракията, възможността за каране на ски, наситената на събития културна програма и отличната 4G връзка. Така че посещението си струва, завършва изданието.
Междувременно Министерството на туризма отчете, че летният туристически сезон по морето през миналата година е бил по-дълъг. "Наблюдава се завръщане на немските посетители, които бележат ръст от 30%, а италианските - с 60%. Двойно повече са били българските туристи през минала година", посочва заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева. Според нея прогнозите могат да бъдат надхвърлени през настоящата година.
 

 

 

Икономика

  • Билкарите отчитат добра реколта от маслодайна роза, градински чай, лавандула и маточина
    26. Юни 2017 122
    102
    0

    Общо 17 хил. тона билки годишно се добиват в България. От тях за вътрешно потребление остават само 2 хил. тона, останалите количества се изнасят, съобщи Емил Елмазов, председател на Съюза на билкарите, пред БНР. Елмазов обясни, че тази година е добра реколтата от маслодайна роза, градински чай, лавандула и маточина. "Когато градихме резерват...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"