Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Май 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Икономика

Британският "Телеграф" изтъква 19 причини да се посети България

Дума

21. Април 2017 , брой: 77   250   0Британският вестник "Телеграф" публикува статия, в която се посочват 19 причини България да бъде посетена. Като първо предимство на страната ни са посочени по-ниските разходи. Следват ги красивите плажове, прекрасните крайбрежни градчета, невероятните планини. Изданието определя страната ни като "рай на земята, почти". Изданието обяснява още, че националният парк "Пирин", който е защитен от ЮНЕСКО, е идеално място за катерачи. Сред предимствата ни е отбелязано, че в България има повече от 120 манастира. Посочва се и възможността да бъдат видени "реликвите от комунизма". Специално място е отделено на паметника на Бузлуджа. Сред предимствата са още удивителните катедрали, пещерите, Белоградчишките скали, древното минало, здравословната и вкусна храна, ракията, възможността за каране на ски, наситената на събития културна програма и отличната 4G връзка. Така че посещението си струва, завършва изданието.
Междувременно Министерството на туризма отчете, че летният туристически сезон по морето през миналата година е бил по-дълъг. "Наблюдава се завръщане на немските посетители, които бележат ръст от 30%, а италианските - с 60%. Двойно повече са били българските туристи през минала година", посочва заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева. Според нея прогнозите могат да бъдат надхвърлени през настоящата година.
 

 

 

Икономика

 • Планирало се да има и стикери само за уикенда, цените нямало да се променят
  26. Май 2017 101
  130
  0

  Електронните винетки ще заменят сегашните хартиени стикери за леките автомобили. Ще има възможност както за еднодневна, така и за т.нар. уикенд-винетка, а цените на електронните винетки няма да превишават стойностите на настоящите. Това съобщи вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков пред БНТ.
  Министърът каза...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"