Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Април 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Икономика

Експерт:

Договорите с американските централи трябва да се преразгледат

Дума

21. Април 2017 , брой: 77   102   0Договорите с американските централи трябва да бъдат преразгледани заради либерализацията на пазара, заяви вчера пред БНР Антон Иванов от Българския енергиен форум. Според него трябва да се стигне до окончателно решение за тецовете "Марица-изток" 1 и 3, както препоръчва европейската комисия. "Въпросът е политически към кой модел ще се премине за работата с тези централи. Материята е много тежка и малко хора могат да влязат в нея. Не е нормално непрекъснато да се връщаме към една и съща инвестиция", каза Иванов.
Във връзка с реакторите за "Белене" той каза, че е нормално да се изчакат резултатите от анализите, които да подскажат коя е най-добрата форма за използването им. "Това е дълъг процес. Ние сме още в процедура на получаване на това оборудване. Решението не е спешно, трябва да бъде добро. Ако достигнем до обществено подкрепено решение, това ще бъде добър резултат за нас", каза той.
По повод информацията за интерес от български инвеститори към бизнеса на ЧЕЗ Иванов каза, че български компании могат да купят и управляват активите на електроразпределителното дружество, собственост на чешката компания. Според него обаче за България ще е по-добре да има чужд инвеститор.

 

 

Икономика

  • 4% ръст на потреблението на газ у нас за миналата година отчита газовото дружество
    26. Април 2017 80
    59
    0

    Изграждането на газовия хъб "Балкан" ще коства между 1,4 и 2,4 млрд. евро, става ясно от публикувания за дискусия план за развитие на "Булгартрансгаз" за периода 2017 - 2026 година, пише Инвестор.бг. Разходите по хъба ще бъдат покрити от собствени и привлечени средства. Проектът е в идейна фаза и е вписан като ключов за компанията...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"