Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

29 Май 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Икономика

Експерт:

Договорите с американските централи трябва да се преразгледат

Дума

21. Април 2017 , брой: 77   142   0Договорите с американските централи трябва да бъдат преразгледани заради либерализацията на пазара, заяви вчера пред БНР Антон Иванов от Българския енергиен форум. Според него трябва да се стигне до окончателно решение за тецовете "Марица-изток" 1 и 3, както препоръчва европейската комисия. "Въпросът е политически към кой модел ще се премине за работата с тези централи. Материята е много тежка и малко хора могат да влязат в нея. Не е нормално непрекъснато да се връщаме към една и съща инвестиция", каза Иванов.
Във връзка с реакторите за "Белене" той каза, че е нормално да се изчакат резултатите от анализите, които да подскажат коя е най-добрата форма за използването им. "Това е дълъг процес. Ние сме още в процедура на получаване на това оборудване. Решението не е спешно, трябва да бъде добро. Ако достигнем до обществено подкрепено решение, това ще бъде добър резултат за нас", каза той.
По повод информацията за интерес от български инвеститори към бизнеса на ЧЕЗ Иванов каза, че български компании могат да купят и управляват активите на електроразпределителното дружество, собственост на чешката компания. Според него обаче за България ще е по-добре да има чужд инвеститор.

 

 

Икономика

  • Според Борисов храните в Източна Европа били с качество, което уврежда здравето, Порожанов го обори - не били вредни
    29. Май 2017 102
    102
    0

    Резултатите от проверките дали има разлика в качеството на стоките на големи компании, продавани в Западна Европа и в България, ще станат известни между 15 и 22 юни, съобщи пред БТВ министърът на земеделието и храните Румен Порожанов. Проверката беше анонсирана още в началото на март от служебния министър Христо Бозуков, след като изследване установи разликата в качеството на продуктите, а...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"