Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Икономика

Експерт:

Договорите с американските централи трябва да се преразгледат

Дума

21. Април 2017 , брой: 77   150   0Договорите с американските централи трябва да бъдат преразгледани заради либерализацията на пазара, заяви вчера пред БНР Антон Иванов от Българския енергиен форум. Според него трябва да се стигне до окончателно решение за тецовете "Марица-изток" 1 и 3, както препоръчва европейската комисия. "Въпросът е политически към кой модел ще се премине за работата с тези централи. Материята е много тежка и малко хора могат да влязат в нея. Не е нормално непрекъснато да се връщаме към една и съща инвестиция", каза Иванов.
Във връзка с реакторите за "Белене" той каза, че е нормално да се изчакат резултатите от анализите, които да подскажат коя е най-добрата форма за използването им. "Това е дълъг процес. Ние сме още в процедура на получаване на това оборудване. Решението не е спешно, трябва да бъде добро. Ако достигнем до обществено подкрепено решение, това ще бъде добър резултат за нас", каза той.
По повод информацията за интерес от български инвеститори към бизнеса на ЧЕЗ Иванов каза, че български компании могат да купят и управляват активите на електроразпределителното дружество, собственост на чешката компания. Според него обаче за България ще е по-добре да има чужд инвеститор.

 

 

Икономика

  • Ремонтираната беше отворена вчера, в понеделник обаче затварят втората
    21. Септември 2017 185
    95
    0

    Движението по ремонтираната тръба на тунел Витиня на автомагистрала "Хемус" в посока от София към Варна бе отворено вчера, след като ремонтните дейности продължиха 14 месеца. През това време пътуването се осъществяваше двупосочно в платното за София, което предизвикваше постоянни опашки от автомобили. В най-дългия, 1195-метров тунел в...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"