Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Септември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Коментари

Червеи в душата

Павлета Давидова

21. Април 2017 , брой: 77   531   0България се сдоби с първия си съдия, осъден заради разрешаването на неконтролируемо подслушване. Героично постижение на българската правосъдна система! Може да се похвалим на Брюксел, дори може някоя правозащитна организация да похвали съдебната ни система. Всъщност, не точно, защото провинилата се бивша шефка на столичния градски съд е наказана само условно, а глобата е от смешните 1000 лв. Освен това въпросната госпожа вече е извън системата, така че... Яли, пили и се веселили. Другите - кучета ги яли.
А самата осъдена, Владимира Янева, стана почти клиничен пример за гнилостта на съдебната ни система. Още с встъпването си като началник на СГС се прочу с факта, че е "семейна приятелка" на тогавашния вътрешен министър и сегашен втори в ГЕРБ - Цветан Цветанов. Дамата оглави съда с едва 8 г. съдийски стаж, от които четири е била по майчинство. Лошо стечение на обстоятелствата, би казал някой. И щяхме да го приемем, ако не бяха скандалите във ведомството под нейна юрисдикция. Затлачени дела, съмнения около разпределението на съдиите, бавно правосъдие... Само част от въпросителните около СГС. И после дойде скандалът "Червеи" - безброй разрешителни за подслушване, без необходимата обосновка, просто така... А всички доклади на разни организации и институции признават, че прилаганите СРС у нас в повечето случаи не водят до никакви резултати!
А скандалът за "каките", в който така и не се разбра кой е добър и кой лош? Имаме някакви записи на две високопоставени служителки в СГС, но не знаем кой е правил записа. Това се оказа по-сериозен проблем от обвиненията и заключенията в тези разговори... Поне според разследващите в България! Друг е въпросът дали някоя от двете не е решила да "отстреля" другата, за всеки случай. Знаете - мизерията поражда конфликти. Последен пример - чувстващ се недооценен журналист избълва мръсотии "от кухнята" срещу колеги. Иначе казано - едно кафяво мята тъмнокафяви неща срещу други кафяви парчета. Май в България така започнахме да се "самозастраховаме"?
Червеи са проникнали в душите на твърде много хора. Изяждат отвътре... Боли. Решението не е в моментните илачи, а в борбата с първоизточника. Съдът направи, макар и малка, стъпка срещу неконтролируемите подслушвания. Сега е моментът да преборим червеите в зародиш. И дано го осъзнаят хората, от които зависи превенцията!
 

 

 

Коментари

  • 20. Септември 2017 184
    69
    0

    Самовлюбен, самодоволен, безсрамен - това са малка част от определенията, които най-много прилягат на един от редовните поръчкови лайномети на ГЕРБ, активирани в очевадната нова кампания срещу президента Радев. Този път всезнайкото Антон Тодоров, който отново е на линия, за да бърше омазаните задници на "Шайката", размаха хвърчащ документ...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"