20 Април 2024събота16:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Червеи в душата

/ брой: 77

автор:Павлета Давидова

visibility 54

България се сдоби с първия си съдия, осъден заради разрешаването на неконтролируемо подслушване. Героично постижение на българската правосъдна система! Може да се похвалим на Брюксел, дори може някоя правозащитна организация да похвали съдебната ни система. Всъщност, не точно, защото провинилата се бивша шефка на столичния градски съд е наказана само условно, а глобата е от смешните 1000 лв. Освен това въпросната госпожа вече е извън системата, така че... Яли, пили и се веселили. Другите - кучета ги яли.
А самата осъдена, Владимира Янева, стана почти клиничен пример за гнилостта на съдебната ни система. Още с встъпването си като началник на СГС се прочу с факта, че е "семейна приятелка" на тогавашния вътрешен министър и сегашен втори в ГЕРБ - Цветан Цветанов. Дамата оглави съда с едва 8 г. съдийски стаж, от които четири е била по майчинство. Лошо стечение на обстоятелствата, би казал някой. И щяхме да го приемем, ако не бяха скандалите във ведомството под нейна юрисдикция. Затлачени дела, съмнения около разпределението на съдиите, бавно правосъдие... Само част от въпросителните около СГС. И после дойде скандалът "Червеи" - безброй разрешителни за подслушване, без необходимата обосновка, просто така... А всички доклади на разни организации и институции признават, че прилаганите СРС у нас в повечето случаи не водят до никакви резултати!
А скандалът за "каките", в който така и не се разбра кой е добър и кой лош? Имаме някакви записи на две високопоставени служителки в СГС, но не знаем кой е правил записа. Това се оказа по-сериозен проблем от обвиненията и заключенията в тези разговори... Поне според разследващите в България! Друг е въпросът дали някоя от двете не е решила да "отстреля" другата, за всеки случай. Знаете - мизерията поражда конфликти. Последен пример - чувстващ се недооценен журналист избълва мръсотии "от кухнята" срещу колеги. Иначе казано - едно кафяво мята тъмнокафяви неща срещу други кафяви парчета. Май в България така започнахме да се "самозастраховаме"?
Червеи са проникнали в душите на твърде много хора. Изяждат отвътре... Боли. Решението не е в моментните илачи, а в борбата с първоизточника. Съдът направи, макар и малка, стъпка срещу неконтролируемите подслушвания. Сега е моментът да преборим червеите в зародиш. И дано го осъзнаят хората, от които зависи превенцията!
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ