26 Април 2024петък00:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 77

автор:Дума

visibility 63

Герчев на полуфинал на ЕП, Янаков и Илиева губят
Янислав Герчев (60 кг) постигна победи в първите си 2 срещи на Европейското първенство по джудо във Варшава. Синът и възпитаник на Атанас Герчев победи с "ипон" Сахин Ахмет Каба (Тур), след като имаше две наказания ("шидо"), но регистрира и две "вадзари". За първото място в група D Герчев надигра за 2:27 мин. Франсиско Гаригос (Исп) и се класира за полуфинал, в който срещна Амиран Папинашвили (Груз), победител в Гран шлем в Москва 2013 и Абу Даби 2015. Борислав Янаков (60 кг) отпадна в І кръг след загуба с "вадзари" от Чаба Сабо (Унг). Ивелина Илиева (57 кг) победи във ІІ кръг Маргриет Бергстра (Хол), но после загуби от Елен Русво (Фр).


Атанас Атанасов смени Атанас Джамбазки

Атанас Атанасов - Орела е новият старши треньор на Монтана. Той заменя на поста Атанас Джамбазки, който подаде оставка след домакинската загуба с 3:4 от Славия. "Разговаряхме с няколко специалисти, но се спряхме на Наско, защото е бил и футболист, и треньор на Монтана и обстановката на стадион "Огоста" му е добре позната. Той бе предпочетен и за това, че е нахъсан и вярва, че може да спаси отбора от изпадане", заяви кметът на Монтана Златко Живков. Треньорът ще бъде в събота на мача с Верея в Стара Загора, а официално ще встъпи в длъжност в понеделник. Договорът му е до края на сезона.

Серена Уилямс чака дете
35-годишната американска тенисистка Серена Уилямс е бременна с първото си дете. Това вече е потвърдено официално от мениджърския екип на рекордьорката с 23 титли от Големия шлем. "Радвам се да потвърдя, че Серена чака дете наесен", каза представителката на 23-кратната носителка на титли от Големия шлем Кели Буш Новак.
Новината за бременността на по-малката от сестрите Уилямс означава край на сезона за нея. Серена не смята да прави дълга пауза след раждането. Засега тя възнамерява да се завърне на корта още през 2018 година, но не е изключено да промени мнението си след раждането. Тя публикува в социалните мрежи снимка с надпис "20 седмици", която означава, че е играла бременна на Откритото първенство на Австралия през януари, в което спечели рекордната си 23-а титла от Шлема.

Снимка БГНЕС

Германката Табеа Алт изпълнява съчетанието си на греда на Европейското първенство по спортна гимнастика, което започна в Клуж-Напока, Румъния


Снимка БГНЕС

Британката Елиса Дауни изпълнява съчетанието си на греда на Европейското първенство по спортна гимнастика, което започна в Клуж-Напока, Румъния

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ