25 Април 2024четвъртък08:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Булевард: Срещи

ВАНЕСА:

Никой нищо не ти дава даром

Музикалните формати могат да бъдат както в полза, така и във вреда. За да участваш в тях, трябва да си уравновесен, трудолюбив и пораснал, казва младата изпълнителка

/ брой: 77

автор:Надежда Ушева

visibility 1577

"Хората започнаха повече да гледат, отколкото да слушат"


ВАНЕСА e една от най-харесваните млади дарования на родната попфолк сцена. Занимава се с музика още от малка и е родом от Ямбол. На 16 години се явява на прослушванията за "Мюзик айдъл" и стига до театралните кастинги. Думите на Вили Казасян, че гласът й става само за озвучаване на детски филми, я подтиква да започне сериозна професионална работа върху гласа си. Ванеса става част от музикалната компания "Ара мюзик". Младата певица привлече вниманието на публиката още с дебютната си песен "До стената". През септември 2015 г. представя песента "Малката" с участието на Алисия. Следват няколко ударни проекта, а видеото към последния "Послушната" е заснето в Прищина с екипа, реализирал световния хит "Bonbon" на Ера Истрефи. През тази година предстои и издаване на първи самостоятелен албум на Ванеса. Певицата има бакалавърска степен по "Счетоводство и контрол" във Варненския икономически университет.



- Предстои ви издаване на дебютен албум, какво ще включва? Как върви подготовката?
- Много съм развълнувана, че ми предстои такова събитие. Това са години на труд и усърдна работа на мен и моя екип. Не мога да опиша щастието си. За мен този албум е много специален и изключително ценен. В него ще бъдат включени всички мои песни, издадени до момента, и няколко все още неиздавани композиции. Подготовката върви много добре, но, разбира се, всички сме напрегнати. Искаме да се получи по най-добрия начин, да бъде различно, интересно и да се хареса на аудиторията. Трудно е и от цялото си сърце благодаря на всички, които ме подкрепят и не спират да вярват в мен, а именно: моят продуцент Виктор Касъмов, екипът на "Ара мюзик", моето семейство, феновете и приятелите ми.
- Сещате ли се за някоя интересна история покрай записването на албума?
- Винаги е интересно по време на запис на песни и заснемането на клипове. Прекрасна емоция е, обожавам да бъда в студио и да пея, както и да съм пред камера. Във всяка песен има различна емоция, всеки клип носи определено послание. Целият процес по създаването на албума е вълнуващ. Може би най-опасният ми клип е "Мога да си позволя", когато за малко не се запалих. Имаше горене на дрехи и предмети, дори взривове. Беше доста страшничко.
- Как се насочихте към музикалната сцена, при положение че сте завършили "Счетоводство и контрол"?
- Музиката винаги е била част от мен. Колкото и клиширано да звучи, пея от съвсем малка, но просто не се бях занимавала професионално. В сърцето ми винаги съм чувствала, че един ден това ще е моята работа, защото знам какво мога най-добре, а именно - да пея. Това ми доставя огромно удоволствие. Мисля, че е хубаво човек да има и добро образование, затова реших да завърша "Счетоводство и контрол".
- Необходимо ли е музикалното образование за един изпълнител? Или е по-важно той да има талант и да е пробивен?
- Смятам, че музикалното образование е важно и може да бъде много полезно на даден артист. Това в никакъв случай не означава, че е задължително. Когато човек има талант, желание и хъс за работа, може да постигне целите си, дори и без конкретното образование.
- Участвали сте в популярен музикален формат преди време, какво мислите за този тип изява? Дава ли се наистина реален старт за младите?
- Тези формати могат да бъдат както в полза, така и във вреда за младите таланти. За да участваш и да продължиш в подобен тип формат, трябва да си доста уравновесен, зрял, трудолюбив, пораснал и готов за голямата сцена. Музикалното шоу може да те изстреля на върха, но може и много бързо да те приземи. Просто трябва да имаш реална представа за това кой си и какво можеш, да останеш себе си въпреки всичко. И наистина най-важното е да се чувстваш щастлив от всичко, което се случва около теб.
- Всяко начало е трудно, но има ли бърз начин да те забележат, как се случват нещата в днешно време?
- Началото винаги е трудно, дори много. Всеки отстрани мисли, че е лесно и всичко е розово, но не е така. Никой нищо не ти дава даром, трябва сам да извървиш пътя към успеха. Всичко се гради постепенно, с много труд, упоритост и постоянство. Има доста препятствия и тежки моменти, в които те спасяват именно опората, подкрепата и любовта на хората. Смятам, че късметът също е от голямо значение.
- Визията важна ли е за успеха?
- Да, важна е на 100%. Виждате, че всички в музикалния бранш се стараят да изглеждат добре, поддържат страхотна форма. В днешно време хората започнаха повече да гледат, отколкото да слушат. Определено визията е от изключително значение.
- Вие как започнахте, как ви откриха?
- Аз се явих на кастинг за набиране на млади изпълнители през 2012 г. Там ме одобриха и така попаднах в семейството на "Ара мюзик". Много съм щастлива и благодарна, че ми подадоха ръка и повярваха в мен. Сигурна съм, че ни предстоят много успехи и поводи за празнуване заедно.
- Първите уроци от кого научихте?
- Най-ценните уроци научих и продължавам да уча от моята много добра приятелка и колежка Алисия. Тя ми показа много неща, помогна ми и все още го прави. Благодарна съм, че я срещнах и че е част от живота ми.
- Имате малък син, как успявате да разпределяте времето си между сцената и грижите за детето?
- Семейството много ми помага в отглеждането на сина ми. Винаги когато имам ангажименти, разчитам на тях. Да, трудно е, но като има желание, винаги намираш начини и време за всичко.
- Какво очаквате да ви се случи до края на годината - в професионален и в личен план?
- В професионален план първо искам да издадем първия ми самостоятелен албум. Когато вече е факт и го държа в ръцете си, ще съм спокойна. Разбира се, мечтая за много нови и хубави песни. Надявам се любовта, която получавам от моите фенове, да бъде все така силна и всеотдайна. Мечтая да се издигам още по-нагоре, да бъда сред топизпълнителите в бранша. Голяма мечта ми е да пробия и извън България, но всичко ще дойде в подходящото време. В личен план съм напълно удовлетворена, пожелавам си здраве за мен, семейството и близките ми.


 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 659

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 688

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 648

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 654

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 616

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 819

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 589

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 547

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 745

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 638

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 747

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ