19 Април 2024петък01:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

Камелия Тодорова и Живко Петров трио представят "A Song for You"

/ брой: 77

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 556

Изисканата дама на българския джаз Камелия Тодорова ще вземе участие във фестивала "София джаз пик" т.г. с концерта "A Song for You". На 26 април заедно с музикантите от Живко Петров трио (JP3) тя ще изпълни любими джаз стандарти, блус и поп хитове, както и някои от своите най-популярни песни, с които оставя трайна следа в българската музика. Аранжиментите за глас и джаз трио са подготвени от Живко Петров. Концертът ще се състои в зала "България" от 19.30 ч. и е включен в програмата и на Европейския музикален фестивал 2017, информира Ирена Данкова.
Камелия Тодорова работи с Живко Петров още от 2001 г., когато записва с него джаз албума "Перли". Пет години по-късно тя създава с триото на Живко Петров соул албума "Feels Like", а през 2007 г. го представя на акустичен концерт в зала 2 на НДК. Сега за първи път Камелия Тодорова ще работи по джаз репертоар с изявените музиканти от триото - Живко Петров (пиано), Веселин Веселинов-Еко (бас) и Димитър Семов (ударни). Амбицията на певицата е тази програма да бъде записана за албум. Концертът "A Song for You" ще е първата й изява в акустичната зала "България" и се провежда няколко седмици след националното й турне, по време на което двамата с Живко Петров се представиха на клубни сцени в София, Пловдив, Варна, Шумен, Габрово и Велико Търново.
В репертоара на концерта двамата музиканти са подбрали някои от най-прочутите джаз песни, а също и по-малко познати композиции от американската певческа традиция, които никога не са били изпълнявани на живо у нас. Класическите мелодии са присъствали в репертоара на Били Холидей, Ела Фицджералд, Сара Вон, Нина Симон и други. В концерта влизат и популярни песни на техните съвременни наследници Маделин Пейру и "Бийтълс". Ще бъдат представени с нов поглед едни от най-красивите авторски песни от репертоара на Камелия Тодорова, които я утвърдиха през годините на българска сцена. С темите за любовта, чудесата в живота и щастливите случайности, с находчиви текстове и запомнящи се мелодии, всички те са вдъхновявали цели поколения и винаги звучат актуално.
Билетите за концерта на цени от 15 до 30 лв. се продават на касата на "Кантус фирмус" в зала "България" и онлайн на Ticketsbg.com.


Камелия Тодорова


Живко Петров трио

Снимки "Кантус фирмус"

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ