25 Април 2024четвъртък16:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Започва строежът на "Гранд каньон" в столичния "Младост"

/ брой: 76

автор:Дума

visibility 35

Турската компания "Гаранти Коза" (Garanti Koza) е получила разрешение за строеж за първата фаза и започва изпълнението на проекта си "Гранд каньон" в столичния квартал "Младост". Тази първа фаза на мултифункционален комплекс предвижда изграждането на хотел, две жилищни сгради и търговско-развлекателен център с общо 91 882 кв. м надземна разгъната застроена площ. Очаква се строителството да бъде завършено през лятото на 2020 г., съобщава "Капитал daily", като се позовава на информация от инвеститора. Общият размер на инвестицията в първия етап е 120 млн. лв. От компанията разчитат на собствено финансиране, като продават обектите на зелено.
Проектът, който ще е на мястото на бившата "Аско Деница", беше представен през 2014 г. Плановете на "Гаранти Коза" са да изгради на терена, който купи през 2013 г. за 23 млн. лв., три жилищни сгради - "Рила" (на 30 етажа, с височина 114 м), "Пирин" (19 етажа, 84 м) и "Витоша" (16 етажа, 73 м). В тях ще има общо около 700 апартамента. "Гранд каньон" ще включва още търговски център на пет нива, две от които подземни, с общо 40 хил. кв. м търговски площи, кинокомплекс със седем зали, детски център, супермаркет, фитнес и СПА център, няколко обособени зони със заведения и кафенета и др. Целият комплекс ще е разположен на парцел от 43 дка, който ще намалее до 37 дка след изграждането на прилежащата улична инфраструктура и даряването й на общината, обясняват от турското дружество.
Първоначалният план за завършването на комплекса беше то да стане факт през януари 2018 г., но липсата на строително разрешително отмества срока. В началото на март 2017 г. стана ясно, че главният архитект на района Весела Тасева е подписала разрешителното за строежа, в резултат на което кметът на "Младост" Десислава Иванчева обяви, че тя ще бъде освободена. Сред най-сериозните критики към проекта е, че той ще е много по-висок от останалите сгради в квартала и ще задръсти ключова зона. В съобщението си от вторник от Garanti Koza посочват, че височината на сграда "Рила" "ще е само с 5 етажа повече от най-високите съществуващи блокове в жк "Младост" 1".

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 349

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 277

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ