26 Април 2024петък17:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 76

автор:Дума

visibility 45


Иванов няма да връчи мандат
Мандатът за сформиране на правителство няма да бъде връчен, докато не бъдат отстранени правните и политическите пречки, категоричен бе македонският президент Георге Иванов. Той уточни, че именно заради албанската платформа, която се появи след парламентарните избори, Македония не може да се избере председател на парламента, нито да започне сформирането на правителство.


Застреляха двама заподозрени терористи в Русия
Руската Федерална служба за сигурност разпространи видеозапис на ликвидирането на двама мъже с централноазиатски произход, които се готвели да извършат атентати в Русия. Двамата са били застреляни при операция по задържането им във Владимировска област, защото оказали силна въоръжена съпротива. На записа се виждат компоненти за направа на експлозиви.


Разби се гръцки военен хеликоптер

Четирима гръцки офицери са загинали при падането на хеликоптера им в хълмиста местност в централната част на Гърция. Петият човек на борда – жена старшина, е ранена, но ще се възстанови. Според държавната телевизия ERT вероятно машината е закачила електропровод. Според Върховното гръцко командване хеликоптерът е бил в пълна изправност.

БГНЕС

За пореден ден в сръбската столица Белград и в други градове на страната се проведоха протести под наслов "Срещу диктатурата". Протестите в Сърбия започнаха ден след президентските избори на 2 април, спечелени още на първи тур от сегашния премиер Александър Вучич.


БГНЕС

От паралелни демонстрации - анти и про, бе посрещнат председателят на Европейския съвет Доналд Туск, който се яви като свидетел в разследване срещу двама генерали - бивши шефове на военния контрашпионаж


БГНЕС

4,5-метрова вълна, направена от пластмасови отпадъци, бе издигната от активисти на "Грийнпийс" пред сградата на градския съвет във Валенсия


13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ