19 Април 2024петък17:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Лудогорец докосва финала след разгром над Литекс

/ брой: 76

автор:Дума

visibility 6

Шампионът и лидер Лудогорец на практика е първият финалист за Купата на България. Шампионите спукаха от бой с 4:0 аматьорския Литекс в първия полуфинал в Разград и направиха ответния сблъсък в Ловеч напълно протоколен. Всичко се реши още преди почивката. Върджил Мисиджан откри още в 61-вата секунда, а само за 8 минути пред вратата на ловчанлии се изви истинска буря и те отнесоха още 3 гола, дело на Густаво Кампаняро (26), Александър Василев (29) и Жуниор Кишада (34).
Наставникът на "орлите" Георги Дерменджиев даде почивка на огромна част от звездите си. Аут заради травми бяха Натанаел Пимента, Владо Стоянов, Светослав Дяков, Сисиньо и Йордан Минев. Марселиньо изтърпяваше наказание. На пейката започнаха Козмин Моци, Джонатан Кафу, Клаудиу Кешеру и Абел Анисе.
Така, макар и с играчи, които по-рядко получават шансове за изява, домакините се хвърлиха в бесни атаки от първата минута. И това даде невероятно бърз резултат. След само 61 секунди игра Жоао Пауло открадна една топка в центъра, намери зад защитата непокрития Върджил Мисиджан и той с лекота прехвърли вратаря на гостите Вълков. Само минута по-късно холандецът направи пропуска на сезона. Тогава Лукас Саша проби по десния фланг и пусна успоредно на голлинията, където непокрит беше Мисиджан. Той обаче на 2-3 м от празната врата стреля в аут.
Литекс показа зъби в 11-ата минута, когато Руслан Иванов изведе Методи Костов зад защитата, но ударът на нападателя мина на сантиметри встрани от вратата. Мисиджан (26) пусна към Густаво Кампаняро пред наказателното поле, той стреля мощно, топката се отклони в крака на Петко Ганев и излъга вратаря. Джоди Лукоки (28) беше изведен сам срещу вратаря, но би в тялото му. В следващата атака Вандерсон намери младежкия национал Александър Василев (29) в половината на противника, той напредна и стреля от 25 м, за да улучи далечния ъгъл на вратаря. След нов пас на Вандерсон и нов далачен шут на Жуниор Кишада (34) разградчани оформиха триумфа си и логично понамалиха оборотите, като пропуснаха да вкарат пети гол още до почивката. Три техни удара бяха избити със сетни сили от вратаря и защитниците на гостите.
След почивката домакините не се напрягаха много. Лукоки (48) пак излезе сам срещу вратаря, но стреля толкова неточно, че топката щеше да отиде в тъч. Вратарят и капитан на юношеските национали Даниел Наумов (55) пък изби удар на Искрен Писаров от фаул и запази вратата на домакините суха. Жоао Пауло (56, 66 и 72) пропусна на 3 пъти. До края с пропуски се отличиха още Мисиджан (на 2 пъти), Вандерсон, Лукас Саша и пак Жоао Пауло.
"Орлите" посветиха успеха си на собственика Кирил Домусчиев, който празнуваше рожден ден, и капарираха мястото си за финала на 24 май на Националния стадион "Васил Левски".
 
Снимка Лудогорец

Върджил Мисиджан се разхожда между двама защитници на Литекс. Тъмнокожият холандец откри резултата при разгромната победа с 4:0 на Лудогорец в първия полуфинал за Купата на България

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 380

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 298

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 304

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 274

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 296

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ