26 Април 2024петък19:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Нефтохимик с първа титла от 10 г.

Никой не помни вторите, обяви шефът на ЛУКойл Сашо Везенков след третата победа над Монтана

/ брой: 75

автор:Дума

visibility 17

Волейболният ЛУКойл Нефтохимик заслужи първа титла от 10 години и втора в историята си. Бургазлии затвориха финалния плейоф в Суперлигата с Монтана с 3:1 мача след победа с 3:1 гейма (20, 22, -19, 19). „Шейховете“ избегнаха петия решителен сблъсък, който трябваше да се играе в неудобния за тях Северозапад. Пред около 1000 зрители в зала „Младост“ тимът на Петър Дочев доминира с изключение на третата част, в която момчетата му се отпуснаха, защото си помислиха, че вече са си свършили работата. Главна роля ценният трофей да акостира в морския град бе решението на шефовете на тима да изградят набързо звезден състав. През зимата в клуба се озоваха близнаците Георги и Валентин Братоеви, националът Николай Николов и бившият младежки национал Жани Желязков. Още през есента в състава бяха Стоян Самунев и Мартин Пенев, а с помощта на новите и либерото Мартин Иванов, Нефтохимик се превърна в доминатор. Единствената им загуба през пролетта беше в първия финален плейоф, който загубиха с 2:3 гейма в  Монтана. В предната фаза „шейховете“ пък елиминираха шампиона от редовния сезон ЦСКА с 3:0 мача, при това с 2 победи в Перник, където "червените" бяха изпратени да домакинстват.
В зала „Младост“ в решителния сблъсък най-резултатен беше Ники Николов, който заби 25 т. (7 блокади). Националът се превръща в най-титулувания играч на бургаския тим, след като игра за него и преди 10 години и тогава отново беше шампион. За третата победа над Монтана Желязков добави 15 т., а Вальо Братоев се отличи с 12. За Монтана Минчо Минчев бе най-добър с 20 т., а Златко Кьосев добави 18 т., но те не бяха достатъчно подпомогнати от останалите играчи на Даниел Пеев. Така тимът загуби плейофите за титлата за втора поредна година. Монтана, който завърши втори в редовния сезон, остана с бронзовите медали. Със сребърните се утешиха ЦСКА, защото в плейофите се играе само за шампионската титла. Разместването в крайното класиране се получи, след като бургазлии завършиха едва четвърти в редовния сезон.
„Никой не помни вторите и не им дава пари за второто място. Това е тим на ЛУКойл, нека не забравяме. Благодаря на Валентин Златев и на всички останали. Ще се опитаме да играем в Шампионската лига. Този турнир е доста сериозно предизвикателство. Фирмена тайна е какъв бюджет сме изразходвали, но целта е постигната!“, обяви шефът на Обединени спортни клубове ЛУКойл Сашо Везенков.
„Постигнахме нещо много хубаво и е радващо, че всеки финал, на който сме се изправяли, сме го взимали. Сега опитът беше решаващ. Това е плод на много усилия на всички в клуба“, каза Дочев.
„Поздравявам Нефтохимик за титлата и моите момчета за себераздаването. Слабостите от предния мач бяха покрити. Но направихме леки грешки в атака в резултат на напрежението. Нефтохимик е отборът с най-добрия блок от всички състави в България. Това им позволява да доминират, дори влизайки при разиграване на лоши топки. Това е елементът, с който превъзхождат всички отбори. При нас 7-8 момчета изнесоха тежестта на целия сезон. Това е опит за тях. Бяхме поставени в различни ситуации, сред които и на водачи в класирането", коментира Пеев. 


 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ