28 Март 2024четвъртък11:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Я, какво мълчание!

/ брой: 75

автор:Валентин Георгиев

visibility 101

Поразителна тишина! Два дни след референдума в съседна Турция от нашите институции, партии и политици ни дума, ни вопъл, ни стон. Едва вчера следобед лично мнение изказа премиерът Герджиков, привечер - МВнР. Да речеш, че нищо особено не се е случило, при положение, че в медиите, социалните мрежи и форуми ври и кипи по темата, ще звучи нелепо и смешно. Да се направиш на разсеян заради съвпадението с Великденските празници - иди-дойди като за начало, но и този номер не минава. Опорни точки ли липсват, или шокът е толкова голям, та всички се правят на ударени и не смеят да излязат с някаква официална позиция, барем да разберем кой как посреща инфарктните резултати? Друг път реакциите им за щяло и нещяло са толкова бързи, така словоохотливи, с такъв агресивен пиар, че чак да завиди човек на преливащата им съвест и съпричастност.    
Европа, която дават за пример под път и над път, отдавна се произнесе - къде предпазливо със съвети да се търси "широк консенсус" и да се запази спокойствие, къде с дежурната "загриженост за демокрацията" или просто с обикновени констатации колко разделени били страната и турското общество... Референдумът не попречи на "меката на демокрацията" на САЩ в лицето на нейния президент Тръмп да поздрави Ердоган с победата му за разширяване на президентските правомощия, а Кремъл лаконично обобщи: "Изборът на Турция трябва да се уважава"!
Защо е това мълчание у нас? Имаме президент, действащо правителство, имаме Външно министерство, партии и политици от всякакви бои и калибър, а сякаш всички са онемели. Или почти всички, защото един не се спря и дръзна да напомни за себе си с думите: "В Турция всичко се случва по конституционен ред и в съответствие с принципите и правилата на демокрацията." Познахте - Лютви Местан.
Мълчанието на останалите обаче е криворазбрана дипломация. Защото липсата на позиция за непосредствения ни съсед издава слабост. Което е най-страшното. България не заслужава това.        

 
     

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 0

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 0

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ