16 Април 2024вторник23:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 75

автор:Дума

visibility 578

Българско-полски научен форум в СУ
Българско-полски научен форум "Християнското светоусещане в полската и в българската поезия" ще се състои днес от 9 до 17 ч. в Софийския университет "Св. Климент Охридски", Нова конферентна зала, вход свободен. Организатори са Факултетът по славянски филологии на Софийския университет, редакцията на "Кирило-Методиеви страници" на университет "Мария Склодовска-Кюри" в Люблин и Полският институт в София. В конферентната част от 9 до 11 ч. ще участват учени от Полша - д-р Камен Рикев, проф.д-р Йоланта Шарлей, и български учени - проф. дфн Калина Бахнева, проф. дфн Панайот Карагьозов, доц. д-р Калин Михайлов, Васил Василев. Кръгла маса за антологичния принцип в подхода към християнската лирика ще се състои от 11.10 до 12.40 ч. Участници са Тони Николов, Калин Михайлов, Пламен Сивов, д-р Камен Рикев. Музикални изпъления на вокално-инструменталната група "Точка БГ" ще звучат от 16 до 17 ч.

Варна посреща комедията "Капаро за трима" през май
Как да се откъснете от сивото всекидневие и да се заредите с положителни емоции? Отговорът е лесен: гледайте една от най-нашумелите и успешни комедийни постановки този сезон - "Капаро за трима", апелират от Фестивалния и конгресен център във Варна. Авторският спектакъл по идея на Захари Танев, Асен Кукушев и Дули Дулев ще гастролира в морската столица на 19 май от 19.30 ч. в зала 1 на ФКЦ. Автор на сценария и режисурата е финалистът от предаването "Ръкописът" на БНТ Пламен Глогов. "Капаро за трима" е сред номинираните в 27-ото издание на "Аскеер" за съвременна българска драматургия. Грабващият сценарий и изключителната актьорска игра пресъздават по комичен начин разнообразни и колоритни персонажи, попаднали в реални житейски ситуации. Сюжетната линия разказва за безработен бизнесмен (Асен Кукушев), упорит боксьор без слава (Дули Дулев) и народен билколечител (Захари Танев), които стават жертви на имотна измама, като са принудени да съжителстват заедно в апартамент - бивш психиатричен кабинет, докато се опитват да се справят с подлия хазяин (Станислав Пеев), бившата му жена (Ева Демирева), агресивния домоуправител - поет багерист (Константин Лунгов) и кокетната съседка - непрактикуващ нотариус (Полина Маркова).

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 323

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 323

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 295

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ