25 Април 2024четвъртък10:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хамилтън мечтае да се пусне в Мото GP

/ брой: 74

автор:Дума

visibility 41

След като стана ясно, че пилотът на Макларън Фернандо Алонсо (Исп) ще пропусне бляскавото Гран при на Монако на 28 май, за да вземе участие в американските серии Инди 500 за първи път в кариерата си, трикратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън (Вбр) призна, че обмисля да се пусне в старт от световния шампионат по мотоциклетизъм в "Кралския клас" Мото GP. "Бих участвал в състезание от MotoGP. Може би и НАСКАР", заяви британецът. Испанецът, който има 2 световни титли във Ф1 с Рено, пък иска да спечели "24-те часа на Льо Ман" и с това да изравни рекорда на Греъм Хил.
"Мисля, че трябва да взимаме участие в повече от един вид шампионати. Във Формула 1 имаше период, в който пилотите имаха за задача да се справят с различни серии и мисля, че това е страхотно", заяви Люис и изрази надежда в бившия му отбор Макларън Алонсо да бъде сменен от Дженсън Бътън за старта в Монте Карло.
В третия старт за сезона - за Гран при на Бахрейн, Себастиан Фетел изпревари двамата пилоти на Мерцедес – Люис Хамилтън и спечелилия първи полпозишън в кариерата си Валтери Ботас (Фин), за да триумфира под светлините на прожекторите. Пилотът на Ферари стартира трети, но изпревари Хамилтън още на старта, а след това "се залепи" за Ботас и избра алтернативна стратегия с ранна смяна на гумите, която на финала се оказа печеливша. Така 4-кратният световен шампион отново поведе в класирането преди 4-ия старт - за Гран при на Русия в Сочи на 30 април.
"Това е съревнование, което ще продължи до последното състезание от сезона. Надявам се в чистата битка на пилотските способности да не се намеси някакъв технически проблем с болидите. Наистина ми се иска всичко да зависи само от упорството, психическата стабилност, фитнеса и хладнокръвието ни," коментира Хамилтън. "Фетел е в най-добрата си форма и е феноменално бърз. Освен това Ферари в момента са в най-добрите си години. Ние също като отбор сме на върха, а и аз лично съм в отлична форма. Истинският боец винаги иска да се изправя срещу най-добрия, за да може после да каже, че е победил не кого да е, а най-силния. Това е много по-задоволяващо. Обожавам подобни дуели", закани се Хамилтън.

Пилоти:
1. Себастиан Фетел 68    
2. Люис Хамилтън 43    
3. Валтери Ботас 38
4. Кими Райконен 34
5. Макс Верстапен 25                                                    Конструктори:
1. Ферари    102
2. Мерцедес  99
3. Ред Бул    47
4. Форс Индия 17
5. Уилямс 16
 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 659

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 688

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 648

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 654

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 616

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 819

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 589

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 547

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 745

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 638

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 747

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ