26 Април 2024петък11:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 74

автор:Дума

visibility 16


Обвиниха Пак Гън-хе
Бившият президент на Южна Корея Пак Гън-хе е официално обвинена за редица престъпления, включително злоупотреба с власт, потвърдиха прокурорите. Опозорената бивша лидерка на страната ще бъде принудена да се защитава по обвинения за принуда, опит за принуда, получаване и искане на подкупи, както и допускането на изтичане на поверителна информация.

Взривиха клон на "Сосиете женерал"
Взрив е избухнал в клон на банка "Сосиете женерал" в община Корте на френския остров Корсика. Взривил се предмет, който прилича на пожарогасител и на сградата са нанесени сериозни щети. Избити са и стъклата на прозорците на съседната сграда.

4500 мигранти спасени в Сицилийския пролив
Италианската брегова охрана спаси за едно денонощие 4500 нелегални мигранти от Либия при опита им да прекосят Сицилийския пролив в Средиземно море. Все пак не е минало и без жертви. В една от надуваемите лодки бяха открити 7 загинали. Според други съобщения 20 мигранти се удавили край бреговете на Либия.

Паника в Лондон от отровно вещество
Дванайсет души са получили изгаряния в резултат от контакт с неустановено токсично вещество в нощен клуб в Далстън, Североизточен Лондон. Нараняванията не са животозастрашаващи, подчерта говорител на Скотланд Ярд. Води се разследване. Още не е установено какво вещество е предизвикало изгарянията и не са извършени арести.

Стрелба след парти
Девет младежи бяха ранени в неделя в американския град Валехо в щата Калифорния в резултат на стрелба пред къща, където имало парти. Когато партито приключвало и хората започнали да излизат от къщата, неизвестни лица открили стрелба по тълпата от около 50 души от движещ се автомобил.



Руското Министерство на отбраната показа своя уникална секретна военна база, разположена на остров Александра на архипелага Земята на Франц-Йосиф. На сайта на ведомството е качена 3D екскурзия из комплекса на Северния флот "Арктически трилистник". Това е единственият в света обект на капитално строителство, издигнат на 80-ия градус северна ширина

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ