19 Април 2024петък11:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Национална кулинарна купа с десето юбилейно издание

/ брой: 74

автор:Дума

visibility 7

Десетото юбилейно издание на Национална кулинарна купа на България ще се проведе на 21 и 22 април в Пловдив. Събитието се утвърди през годините като най-голямото и престижно състезание и форум за среща на професионалисти в сферата на ресторантьорството и хотелиерството в страната ни. Целта е да се популяризира кулинарното изкуство, като същевременно се стимулира развитието и усъвършенстването на професионалистите у нас.
С всяка изминала година броят на желаещите да се състезават в различните категории се увеличава. На най-голям интерес се радват "Готвач на годината" и "Кулинарен отбор на годината", популярност набират също и "Сладкар на годината", както и по-новите категории "Пицар на годината" и "Паста". И този път ще има състезания за "Най-добър млад готвач на годината", "Най-добър млад хлебар-сладкар на годината", "Най-добър млад сервитьор" и "Най-добър млад барман ". Във всяка от надпреварите сили ще премерят победителите от регионалните кръгове, проведени в София, Варна и Велико Търново в края на март.
Журито се състои от професионални готвачи, сладкари и преподаватели по кулинарни изкуства от България, Белгия, Канада и Италия.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 508

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 507

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 477

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 585

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 542

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 519

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 605

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 499

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 513

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ