Национална кулинарна купа с десето юбилейно издание
/ брой: 74
Десетото юбилейно издание на Национална кулинарна купа на България ще се проведе на 21 и 22 април в Пловдив. Събитието се утвърди през годините като най-голямото и престижно състезание и форум за среща на професионалисти в сферата на ресторантьорството и хотелиерството в страната ни. Целта е да се популяризира кулинарното изкуство, като същевременно се стимулира развитието и усъвършенстването на професионалистите у нас.
С всяка изминала година броят на желаещите да се състезават в различните категории се увеличава. На най-голям интерес се радват "Готвач на годината" и "Кулинарен отбор на годината", популярност набират също и "Сладкар на годината", както и по-новите категории "Пицар на годината" и "Паста". И този път ще има състезания за "Най-добър млад готвач на годината", "Най-добър млад хлебар-сладкар на годината", "Най-добър млад сервитьор" и "Най-добър млад барман ". Във всяка от надпреварите сили ще премерят победителите от регионалните кръгове, проведени в София, Варна и Велико Търново в края на март.
Журито се състои от професионални готвачи, сладкари и преподаватели по кулинарни изкуства от България, Белгия, Канада и Италия.