19 Април 2024петък23:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пардон

Евангелие от Димитра

Съмнение человеческо

/ брой: 73

автор:Дума

visibility 16

                   …няма Го тук: Той възкръсна, както беше казал…
                                                     
Из Евангелие от Матея (28:6)

И докато Го водеха към Лобното място, наречено Голгота, Той се молеше Богу, казвайки: Спаси Ме, Господи, защото Моите страдания са страдания за Тебе! Защото искам с Моята смърт да изкупя греховете на човеците, а с Моето възкресение да се възцари на земята Твоето царство! И да не убива вече брат брата си, както Каин уби Авела, и да не пожелава никой дома на ближния си, нито вола му, нито осела му! И да настъпи, Господи, мир и любов между хората, както Ти си повелил! Затова страдам, Господи, Аз - Твоят син!
И като Го заведоха на голия хълм над Иерусалим, наречен Голгота, разпнаха Го на кръста, като от лявата Му страна разпнаха един разбойник и от дясната Му страна разпнаха втори разбойник. Защото имаше изобилие откъм разбойници превелико.
На деветия час Той не издържа на мъките и хулите и като извика с висок глас, предаде дух. Заедно с Него издъхнаха и разбойниците, разпнати от двете Му страни, нищо че те бяха по-яки и по-държеливи от Него.
А на третия ден след смъртта Му, като отвориха гроба Му и не Го намериха, всички повярваха, че Той е възкръснал. А гробовете на разбойниците не потърсиха и тях не отвориха.
И зачакаха човеците Бог да изпълни молбите Му, отправени по пътя към Голгота.
Но не дочакаха. Защото и до днес, Господи, брат брата убива, и до днес син баща си продава, и до днес фарисеи мъчат чадата Твои, и никой никому не дава втората си риза, а тъкмо наопаки - всеки гледа да съдере втора кожа от ближния си! И не настъпи на земята справедливото царство Твое!
Господи, дали пък вместо Твоя Син не си възкресил някой от разбойниците!

Писа рука БЕЖАНСКА
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ