24 Април 2024сряда05:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Монтана дръпна на Нефтохимик

/ брой: 73

автор:Дума

visibility 7

Монтана поведе на Нефтохимик във финалния плейоф на мъжката волейболна Суперлига. Момчетата на Даниел Пеев надвиха доминатора с 3:2 гейма (25, -23, 22, -23, 12) и му нанесоха първа загуба за 2017 г. Втората среща между двата тима се игра снощи, а после керванът се пренася в Бургас за уикенда, където са следващите два мача. В серията се играе до три победи, а евентуалната пета среща отново ще е в Монтана.
До мача в зала "Младост" звездният отбор на "шейховете" беше в серия от 18 поредни победи, но този път не оцеля в изпълнения с обрати сблъсък. Пред 1000 зрители най-резултатен за победителите бе Минчо Минчев с 26 т. Капитанът Александър Симеонов добави 17, а Златко Кьосев се отличи с 13. Силно игра и националният разпределител Любомир Агонцев. Недостатъчни за бургазлии бяха 29-те т. на Жани Желязков, а Валентин Братоев се отчете със 17 т. Близнакът му Георги Братоев добави 7 т. от поста разпределител, а националният блокировач Николай Николов завърши с 15.
"Не бих казал, че Монтана ни изненада, игра абсолютно очаквано. Повечето неща опираха до нашата игра, отколкото на това, какво са направили те. По принцип избягвам да говоря за съдийството, но мисля, че сега се мереше с различен аршин. Съдиите има над какво да се замислят, що се касае до тази среща", обяви треньорът на Нефтохимик Петър Дочев.
"Съдиите бяха безобразни в много моменти. Тук не визирам факта, че сме загубили. Монтана игра страхотно. Искам да ги поздравя. Това е отборът, който ни се противопостави най-сериозно през целия полусезон. Но със сигурност съдиите направиха толкова много грешки, фрапантни, очевидни, очеизвадни. Не мога да го повярвам. Играл съм 4 години в Иран, където си мислех, че съдийството е слабо. Първият съдия се води най-добрият в България. За мен не е нормално по какъв начин свири. Той направи мача интересен. С толкова много грешки, които бяха и в двете посоки. Но това, което аз видях да се направи срещу нас, беше непонятно. Ще се борим и със съдии", обяви Николов. Съдии на мача бяха Ивайло Иванов и Иван Момиров.
"Това е само един мач и само една победа. Радвам се, че се получи точно такъв мач, на моменти дори стояхме по-добре игрово. Момчетата се справиха добре тактически, обрахме големия брой пуснати топки. Нефтохимик е корав отбор, показаха силните си страни. Разбира се, винаги е добре, когато спечелиш такъв дълъг мач. Когато загубиш подобен мач, умората се приема по-тежко. Дано само няма травми. Още е рано да се говори за титла и такива неща. Съдиите не са мерили с различен аршин", каза треньорът на монтанци Даниел Пеев.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ