26 Април 2024петък13:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 73

автор:Дума

visibility 217

Филми на Ваня Донева и Елена Тончева в "Късо кино в ДНК"
"Късо кино в ДНК" ще покаже четири късометражни продукции на режисьорите Ваня Донева и Елена Тончева днес от 19.30 ч. в новото мултидисциплинарно пространство в Националния дворец на културата. "Серафим" на Ваня Донева е по едноименния разказ на Йордан Йовков. В ролята на Серафим е популярният актьор, режисьор и прeподавател в НАТФИЗ Ивайло Христов (на снимката), участват още Васил Банов и Полин Лалова. Другото предложение на Донева е "Рандеву" по разказа "Кой ще цивилизува шопско" на Иван Вазов. В ролите ще видим Полин Лалова, Димитър Живков, Десислава Пашова, Русалина Чапликова, Гергана Гълъбова. Режисьорката Елена Тончева е представена в априлското издание на "късото кино" с един игрален и един документален филм. "Капия" е с участието на Иван Бърнев. Документалният "10 без 10" е за възрастен мъж, който всяка вечер, без изключение, в 10 без 10 ч. минава по софийската улица "Сан Стефано", бягайки. Това продължава от години. Той се е превърнал в градска легенда, но никой не знае защо бяга. Отговора ще разберем във филма.



Клавирна вечер в Полския институт

Полският институт в София съвместно с Шопеновото общество в България организира клавирен концерт днес от 18 ч. в салона на ул. "Веслец" 12, с вход свободен. В програмата са включени творби от Й. С. Бах, Лудвиг ван Бетовен, Фр. Шопен, Виктор Чучков, Петър Петров и Красимир Тасков. Изпълняват Велимир Кьосев, Вероника Люпке, Самира Алваш и Николай Стоев.


Лекция и уъркшоп на Андраш Имре за Янош Аран
Известният унгарски поет, преводач и редактор Андраш Имре ще изнесе лекция и уъркшоп на 20 април от 15 ч. в заседателна зала 2 на Софийския университет по повод 200-годишнината от рождението на унгарския поет Янош Аран (1817-1882). Събитието се организира от Унгарския културен институт в София със съдействието на ФКНФ при СУ, специалност унгарска филология.

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ