Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Май 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Пегас

СФФ онлайн

По 200 виртуални билета за филм

Дума

13. Април 2017 , брой: 73   210   0Най-новата творба на Андрей Кончаловски "Рай", най-новата романтична история с подписа на Франсоа Озон "Франц", носителят на наградата на ФИПРЕССИ в секция "Особен поглед" в Кан 2016 - копродукцията между Фpанция, Рyмъния, Бългаpия и Катар "Кучета" на Богдан Мирика може да се гледат от 15 до 30 април в платформата www.festivalscope.com в рамките на "София филм фест онлайн". В списъка влизат и филмите на Петер Бросенс и Джесика Удуърт "Белгийският крал", две интригуващи заглавия от балканския регион - "Смрадлива приказка" на Мирослав Момчилович и "Нощен живот" на Дамян Козоле, "Отвъд тишината" на дуета режисьори от Израел Ерез Мизрахи и Сахар Шавит, както и четири документални филма - "Сафари" на Улрих Зайдел, "В сянката на нощта" на италианската режисьорка Валентина Еспозито, "Дъга - разкази в картинки" на реж. Мария Николова, както и "Денят на свободата - "Лайбах" в Северна  Корея" на норвежкия режисьор Мортен Травик.
За всички от лентите се предлагат по 200 билета свободно и без резервации. Киноманите ще имат възможност да гласуват за филма, който най-много им е харесал.

Сцена от филма "Франц"

 

 

Пегас

 • От редактора
  26. Май 2017 101
  121
  0

  Въпреки облачното време колко светла и празнична изглеждаше България на 24 май! Шествията по цялата страна събудиха у мен надеждата, че все пак не всичко е загубено, че ще ни има въпреки процесите на обезродяване, разяждащи обществото ни.
  Това е може би най-българският празник. Езикът и писмеността са един от трите стълба, заедно с вярата и семейството, благодарение на които ни има нас,...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"