29 Март 2024петък17:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Обвинението се зае с решението на КЕВР за цената на газа

/ брой: 72

автор:Дума

visibility 12

Проверяваме решението на КЕВР за цената на газа - законосъобразно ли е това решение. Това съобщи вчера заместник главният прокурор и административен ръководител на ВАП Ася Петрова. От прокуратурата са изискали административната преписка от комисията. "Предстои произнасяне и преценка за това дали има основание, според нас, за протестирането на това решение пред административния съд", съобщи тя. Срокът за протестиране на административния акт е 30 дни. "Така че в рамките на срока ще се произнесем - това най-общо казано, а иначе буквално в рамките дни", посочи Петрова.
По-рано вчера шефът на КЕВР Иван Иванов определи като неоснователна жалбата на омбудсмана Мая Манолова срещу решението за поскъпването на цената на природния газ. Преди ден Манолова заедно с представители на Федерацията на потребителите в България и сдружение "Гражданско движение ДНЕС" внесе жалба в Административен съд-София град срещу КЕВР заради шоковото увеличение на цените на природния газ от 1 април 2017 г. с близо 30 на сто.
Това поскъпване ще доведе до повишаване на цената на парното и топлата вода с 18 до 38% в страната и увеличение на цената на електроенергията за битовите клиенти с около 1%. Омбудсманът Манолова е категорична, че решението на КЕВР е незаконосъобразно. Тя подчерта, че не е проведено обществено обсъждане, което е съществен елемент от процедурата по решението. По думите й самото решение е немотивирано и липсват аргументи защо цената на природния газ на световните пазари се повишава с 15%, а в България с близо 30 на сто.
"Запознах се с мотивите. От друга страна, в съответствие с българските закони очакваме съдът да се произнесе. Имаме пълно доверие в съда и в решенията, които той ще вземе", коментира на свой ред Иванов. Той посочи, че твърденията на Манолова, че КЕВР работи в интерес на "Топлофикация София", също са неверни и неоснователни.
 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ