26 Април 2024петък10:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Над 200 хил. българи по нашите курорти за Великден

17 000 чужденци ще пристигнат за празниците в България

/ брой: 72

автор:Дума

visibility 75

В българските курорти по Великден ще почиват около 210 хиляди български граждани. В чужбина ще пътуват 70 хиляди нашенци, обяви директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов пред "България он еър". Освен светите места около Пловдив, Троян и Велико Търново, и морските курорти ще приемат туристи за празника. По българското Черноморие се очакват близо 7 хиляди души. Най-желана дестинация за българи в чужбина за Великден е Гърция. В южната ни съседка се очаква да бъдат реализирани около 40 хиляди пътувания. Македония и Сърбия също са сред предпочитаните страни за празниците. Тези, които ще пътуват в България, преди всичко ще ползват балнео и СПА хотелите в основните дестинации - Велинград, Поморие, Хисаря, Кюстендил, Сандански. За Великден България ще бъде посетена от близо 170 хиляди чужденци, основно от Гърция, съобщи още Румен Драганов.
Наплив от туристи се очаква във Велико Търново и Арбанаси за празниците и почти няма свободни места в хотелите. Това каза пред радио "Фокус" Силвия Величкова, хотелиер, посочвайки данни на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Велико Търново. Все още има по няколко свободни стаи в хотелите, като повечето туристи правят резервации за 2 или 3 нощувки. Величкова обясни, че по-голямата част от посетителите ще пристигнат в петък и ще останат в града до понеделник. Пакетите, които предлагат повечето хотели, са с включени вечери, които се организират главно в събота и неделя.
Гости от Гърция и Македония ще напълнят големите хотели, съобщиха хотелиери от Пловдив. От бранша обаче отчитат отлив на български туристи за предстоящия уикенд. За разлика от предишните седмици, когато заради различни фестивали, културни и спортни събития почти нямахме свободни стаи, за Великден резервациите не са много, коментираха мениджърите на по-малки хотели.
60% от гостите в Добруджа за Великден са румънци, съобщи Димитър Димитров, председател на браншовата асоциация на хотелиерите и ресторантьорите. Хотелските бази в Балчик, Албена и Кранево са запълнени. По-малко туристи ще има в Каварна, уточни Димитър Димитров.
От Националното сдружение на автобусните превозвачи в България обявиха, че пускат 70 допълнителни автобуса, за да се справят с вълната от пътуващи около Великденските празници. Очаква се 120 000 души да ползват автобусен транспорт, като най-натоварено ще бъде на 13 април, четвъртък. От БДЖ обявиха, че вече се продават билети за бързите влакове. Освен това композициите ще бъдат снабдени и с допълнителен вагони.



Вече почти нямало свободни места в хотелите във Велико Търново за великденските празници

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 633

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 665

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 627

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 685

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 653

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 750

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 670

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 695

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ