18 Април 2024четвъртък10:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Герболандия

/ брой: 71

автор:Павлета Давидова

visibility 1521

Правителството все още не е сформирано, но от ГЕРБ започнаха със старите номера. Отново всички други са виновни, а спасителят е партията на Бойко Борисов. "Апокалипсис без нас" е любимият рефрен на гербаджийската клика. Вече започнаха да ни облъчват как президентът и служебното правителство трябвало да отговарят за евентуалните реки от мигранти, които щели да презаселят България... А единственото, което сегашните управляващи направиха, е да отменят за седмица нещо, подготвено от вездесъщия ГЕРБ.
Дори гербаджиите признават, че новата наредба е почти еднаква със старото постановление 208. Има само две корекции, за които все още не се знае дали са достатъчни и до какви последствия ще доведат. А през това време неизвестен брой нелегални чужденци свободно щъкат из България. Това не е от вчера, нито пък е от днес. Темата за охранителните съоръжения и оградата по границата удобно бе забравена, докато партиите се "стреляха" предизборно. ГЕРБ не отварят и дума за това, но за сметка на това са се вторачили в президента и определени решения на служебния кабинет. И не пропускат да се ожалят публично, ако някой се усъмни в делата им дотук.
Защо поне веднъж гербаджиите не поеха отговорност за някой от скандалите, които произлязоха от некомпетентност, връзкарщина или безотговорност в средите им? Вината е чужда, победата - наша. Това е веруюто на хората около Бойко Борисов. И са готови да отстояват със зъби и нокти и най-вече с медийни изяви прекрасния си имидж на "света вода ненапита". Което обаче не им пречи да превръщат в грешници всеки, който дръзне да им се опълчи.
Целият подход на ГЕРБ предопределя и поведението на зависимите от тях. Нима някой се изненадва от веещото се партийно знаме на саниран с държавни пари блок? Просто едни хорица изразяват благодарността си, че са закърпили семейния бюджет. И се подмазват, за да получат още някоя и друга обществена поръчка. На строителите не им пука колко точно струва новата изолация на държавата, а и на конкретните ползватели на услугите им. Имат работа, а работодателят им - пари. Още преди изборите ГЕРБ казаха - няма ни нас, няма работа за вас. Знаем, страх лозе пази, затова и сервилността към изборните победители изби с нова сила.
Преди по-малко от година надпис с големи бели букви "ПП ГЕРБ" украси прясно асфалтирана улица в исперихското село Подайва. За да няма неразбрали, за акцията се похвали тогавашният депутат Михаил Тодоров. Така действат ГЕРБ - снимат се край новичкото, вдигат шум и после... После се снишават, за да не обърне някой внимание на краткотрайния живот на всичко "гарантирано от ГЕРБ". За партийците важно е количеството (на репортажите), а не качеството на свършеното. Очаквайте скоро Бойко Борисов отново да се юрне да открива пешеходни пътеки, градинки и паркчета... Че лентичките в джоба му понамаляха...
Добре дошли в Герболандия. Шапки долу в чест на шефа. Който не ги харесва... Няма страшно, най-много и неговата кола да бъде издраскана със спрей от верни фенове на бандата.

България трябва да се откаже от плоския данък

автор:Дума

visibility 756

/ брой: 73

Правителството взе 200 млн. лв. вътрешен заем

автор:Дума

visibility 714

/ брой: 73

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

автор:Дума

visibility 649

/ брой: 73

БАКБ купува Токуда банк

автор:Дума

visibility 741

/ брой: 73

Киев провокира риск от ядрена катастрофа

автор:Дума

visibility 848

/ брой: 73

Израел търси умен отговор срещу Иран

автор:Дума

visibility 764

/ брой: 73

Китайската икономика надмина очакванията

автор:Дума

visibility 698

/ брой: 73

Започна наказателно дело срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 682

/ брой: 73

Мътилката

автор:Александър Симов

visibility 845

/ брой: 73

За гарантиран достъп до услуги и дом за всеки

автор:Дума

visibility 750

/ брой: 73

Правим голямо ляво патриотично обединение

visibility 762

/ брой: 73

Обида за дипломацията

visibility 755

/ брой: 73

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ