26 Април 2024петък20:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 71

автор:Дума

visibility 14


Шулц не иска 2% от БВП за отбрана
Германските власти не трябва да вдигат разходите за отбрана до 2 процента от БВП, заяви лидерът на Социалдемократическата партия на Германия и кандидат за канцлер Мартин Шулц. По думите му страните от НАТО се договориха "само да се стремят към този показател". "Увеличаването на разходите за отбрана с 20 милиарда евро и повече на година не е целта, която аз като канцлер ще преследвам", заяви Шулц на среща с чуждестранни журналисти. Той предлага обратното: повече средства да се насочват за предотвратяване на кризите.

Политическата криза в Албания ескалира
Албанският премиер Еди Рама категорично отхвърли призивите за отлагане на насрочените за 18 юни парламентарни избори, след като лидерът на опозиционната Демократична партия Люлзим Баша заяви, че няма никакво намерение да подава документи в ЦИК за регистрация в изборите. "Страхът от правосъдието активира деструктивните среди в ДП. Страхът превърна 18 юни в ден на корумпираните политици. Те са готови да се обединят с противниците на ЕС, за да може Албания да остане държава, където царят беззаконието и ненаказаността", коментира Рама.

Пекин награждава за разкриване на шпиони
Китайската столица засилва своята кампания срещу чуждия шпионаж, предлагайки награди от между 1500 и 73 000 долара за граждани, които подадат сигнали за шпиони. "Спешната" нужда от нови мерки срещу чуждестранните шпиони е неприятна косвена последица от реформите в Китай и отварянето му към света, написа официозът "Пекин дейли".


БГНЕС

Социалистическата партия на Каталония почете с минута мълчание Карме Чакон, първата жена, министър на отбраната на Испания. 46-годишната Чакон бе открита мъртва в дома си в неделя. Според медицински източници тя вероятно е починала заради вроден сърдечен порок


БГНЕС

Циклонът Деби причини щети на една от малкото части на Големия бариерен риф, останали незасегнати от избелването. Вредите, причинени от интензивния, бавнодвижещ се циклон, надхвърлят ползите от потенциално полезния охлаждащ ефект, съобщава отделът за изследване на кораловите рифове към Австралийския съвет за изследвания. Избелването на коралите се дължи на високите температури на водата

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ