19 Април 2024петък13:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 71

автор:Дума

visibility 27

Вечер на издателство "Скалино" в Столичната библиотека
Четвъртото събитие от поредицата "Издателски вечери", посветено на издателство "Скалино", ще се състои на 13 април от 18.30 ч. в Литературния клуб на Столичната библиотека, научи ДУМА от Петър Чухов. Специален гост ще бъде италианският поет-пърформър Доме Булфаро (на снимката), който ще поднесе стихотворения от книгата си "Ходом филм", издадена не само на български, но и на италиански от "Скалино" в края на м. г. Редом с него своите български преводи ще чете Евелина Митева, която ще представи и автора. На тази книга е базиран едноименният спектакъл на Булфаро, който ще може да се види на 17 април в кино "Влайкова" от 20.30 ч. На Велики четвъртък в клуба на Столичната библиотека стихотворения от книгите си, издадени от "Скалино", ще представят Мила Ламбовска (от "Годината на Джорджа") и Илияна Делева (от "Сто лични"). Потвърдили са участието си и двама от най-добрите български поети и преводачи на поезия от английски език - Владимир Левчев и Александър Шурбанов. Владо Левчев ще прочете стихотворението си "Любов на площада" и манифеста от корицата на едноименната книга, с която започна поредицата за поезия на издателството. Александър Шурбанов ще представи свои нови и непечатани досега стихотворения, сред които великолепната "Балада за българската липа". Той ще съобщи и заглавието на книгата си с избрани и нови стихотворения, която издателството подготвя и за която художничката Алла Георгиева прави рисунки. Ще бъдат представени и двама автори на разкази - Ади Спасова и Любен Димитров, чиито дебютни книги са издадени от "Скалино". Ще се продават книги на издателството с отстъпка. Входът и за двете събития е свободен.

Снимка Барбара Коломбо


Спектаклите на "Харлем глоубтротърс" се отменят
Шоу спектаклите на уникалните "Харлем глоубтротърс" в "Булстрад Арена Русе" и "Арена Армеец" в София трябваше да се състоят на 3 и 4 юни. Поради недостатъчен интерес към гастрола, организиран от "Loud Concerts", се налага те да бъдат отменени, информира Радостина Ранова. Феновете на баскетбола, които вече са купили билети, имат възможност да ги върнат и да получат обратно паричната им себестойност - на всички каси на Ивентим, от които има купени билети.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 156

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 173

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 153

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ