26 Април 2024петък20:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ангелов и Новачков с поясите в Русе

Новият президент на федерацията Христо Маринов награди победителите

/ брой: 71

автор:Дума

visibility 325

Иво Ангелов и Борислав Новачков заслужиха шампионските пояси на турнира по борба "Дан Колов - Никола Петров", който завърши късно в неделя в "Арена Булстрад" в Русе.
При класиците световният и европейски шампион Ангелов (59 кг) надви категорично противниците си и получи отличието за втори път след 2010 г. Перничанинът се върна на тепиха след 6-месечнао отсъствие заради контузия, която му попречи да се класира за Олимпиадата в Рио. Фаворит за трофея бе и натурализираният у нас египтянин Тарек Абдеслам (75), който обаче загуби на финала от турчина Байрак с 1:3 т. и остана със сребро при дебюта си за България на "Никола Петров".
При "свободняците" Новачков (65), който живее и се готви в САЩ,  заслужи златния пояс "Дан Колов" след втори триумф при четвъртото си участие в турнира. Носителите на трофеите бяха премирани с по 2000 лв. от Българската федерация по борба.
На домашна русенска сцена Тайбе Юсеин (63) падна от двукратната еврошампионка Юлия Ткач (Укр) с 2:12. Купата за най-добра състезателка получи Мими Христова (60), надвила на финала Йохана Матсон (Шв) с 4:1. В свободния стил Николай Куртев (70) също е "сребърен" след загуба с 2:8 т. от Магомед Хаджимогамедов (Рус).
В първия ден в кат. до 80 кг при класиците Даниел Александров победи на финала унгареца Ласло Сабо с 3:0, а в отсъствието на "бронзовата" от Рио Елица Янкова, злато взе и Миглена Селишка (48), която сломи Фредерика Петерсон (Шв) с 6:2. Биляна Дудова (55) пък загуби инфарктно след 14:14 от Катсярина Ханчар (Блрс) и остана със сребро.
Преди турнира в Русе се проведе изборно събрание на федерацията, на което дългогодишният президент Валентин Йорданов си направи самоотвод, а не негово място делегатите избраха Христо Маринов. За 29-годишния "класик" от Стара Загора гласуваха 73 от 83 души. За поста се бориха още Валентин Райчев, който си направи самоотвод и ще бъде генерален секретар, както и Георги Мърков и Димитър Джамов, получили съответно 6 и 4 гласа. В Управителния съвет влязоха още Валентин Йорданов, Александър Томов, Николай Гергов, Станка Златева, Гриша Ганчев и др. Именно до Ганчев е близък Маринов. След избора Маринов призна, че е получил подкрепата на шефа на Гриша Ганчев, на Младен Михалев-Маджо, Васил Сайменов, Николай Гергов, Тодор Ангелов, Огнян Макавеев и др. Турнирът "Дан Колов - Никола Петров" всъщност бе първи под ръководството на Маринов, световен (Москва 2010) и европейски (Белград 2012) шампион като състезател на издържаните от Гриша Ганчев Славия-Литекс и Ловеч.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ