20 Април 2024събота09:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Обезвредиха бомба в центъра на Осло

В Стокхолм почетоха паметта на жертвите на атентата от петък

/ брой: 70

автор:Дума

visibility 32

Взривно устройство бе намерено в събота през нощта в оживена зона в центъра на Осло, след което бе обезвредено. Полицията е задържала един заподозрян, но отказва да даде подробности за него.
Звукът от контролирания взрив бе по-силен, отколкото нашите експлозиви биха причинили, заяви говорител на полицията, цитиран от Ройтерс. Първоначално полицията бе съобщила в туитър, че устройството изглежда способно да причини само ограничени щети. То бе намерено в кутия с размер 30 на 30 см на търговска улица в Грьонлан - мултиетнически квартал с многобройни популярни барове и ресторанти, както и няколко джамии. Кутията е била на по-малко от километър от главното полицейско управление в града, отбелязва Ройтерс.
Началникът на полицията Видар Педерсен, цитиран от АП, заяви, че устройството е било намерено точно пред метростанцията в Грьонлан и полицията е отцепила широк периметър наоколо, извеждайки хората от заведенията.
Норвегия е в състояние на повишена тревога, след като преди дни в столицата на съседна Швеция бе извършен терористичен атентат.
Вчера в Швеция бе Ден на национален траур в Швеция в памет на жертвите на атаката миналия петък. Четирима души загинаха, а 15 бяха ранени, след като камион се вряза в тълпа хора в центъра на Стокхолм. Тежко остава състоянието на четирима от пострадалите.
Двама шведи, един британец и един белгийски гражданин са загиналите при атентата, съобщи междувременно шведската полиция.
Възпоменателен митинг за жертвите се проведе вчера на централния площад в шведската столица, близо до мястото на трагедията. На специална дървена стена се поставят надписи с призиви за мир.
39-годишен узбекистанец, за когото се смята, че е шофирал камиона, бе задържан. Засега не е ясно дали е действал сам, или е част от организирана мрежа. Той е кандидатствал за разрешение за пребиваване в Швеция през 2014 г., но такова не му е дадено. В събота след преследване с 10 патрулни коли бе задържан и втори заподозрян.
По данни на в. "Афтонбладет" първият задържан, който вероятно е и терористът, е роден в Узбекистан 39-годишен мъж, който има 4 деца и е регистриран гражданин на Швеция, но не се знае откога. Според медията, профилът на мъжа във фейсбук показва, че е симпатизант на "Ислямска държава", тъй като той е споделял много пропагандни клипове на терористичната групировка, както и снимки на окървавени тела от атентата в Бостън през 2013 г.
В камиона, който прегази хората на оживена пешеходна улица в Стокхолм, шведската полиция откри експлозиви, които, ако бяха избухнали, щяха да предизвикат още по-голяма трагедия с още повече жертви и ранени.
Междувременно фалшив се оказа сигналът за бомба на летище "Никола Тесла" в Белград, съобщи сръбското министерство на външните работи. След проверка от страна на полицията взривно устройство на територията на аерогарата не бе открито.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ