20 Април 2024събота15:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 70

автор:Дума

visibility 13


Железопътна катастрофа край Москва
При удар между пътническия влак Москва - Брест и празна електричка западно от Москва са пострадали най-малко 20 души. Сблъсъкът е станал при ниска скорост. Ранените са предимно с натъртвания и порязвания от стъкло. "20 души са били хоспитализирани, шест от тях са в тежко състояние", заяви министърът на извънредните ситуации на Русия Владимир Пучков.

ЕТА предаде бойния си арсенал

Близо 3,5 тона оръжие, експлозиви и други материали са намерени в осем скривалища, посочени от баската сепаратистка организация ЕТА, съобщи АФП. Това е етап от приключването със сепаратисткия тероризъм, съобщи в събота френският премиер Бернар Казньов. "Френското правителство приветства операцията, извършена спокойно и без насилие", заяви той в специално съобщение. "Това е един решаващ етап към приключването с баския тероризъм в борбата за независимост", обяви премиерът, като припомни за 829-те жертви на ЕТА и за хилядите ранени при терористичните й акции.

Роухани потвърди подкрепата си към Асад

Президентът на Иран Хасан Роухани е провел телефонен разговор със сирийския си колега Башар Асад, за да потвърди подкрепата си към него и режима му, предаде АФП. "Иранската нация ще стои до сирийската в борбата срещу тероризма и в опазването на сирийската териториална цялост", е заявил Роухани. Той е добавил, че западните обвинения срещу Асад, че е използвал химическо оръжие, са "неоснователни". Според него именно опозицията го е извършила, за да повлияят на световното обществено мнение.

Закриват първата атомна централа във Франция
Френският министър на околната среда Сеголен Роаял обяви в неделя, че най-старата атомна електроцентрала ще бъде закрита до 2020 г., предаде "Дойче веле". В указа за закриването се уточнява, че електроцентралата във Фесенайм ще затвори, когато новият реактор във Фламанвил "започне работа". С този указ президентът Франсоа Оланд частично изпълни едно от предизборните си обещания: да затвори електроцентралата по време на мандата си, който приключва през май.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ