18 Април 2024четвъртък20:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ЦСКА-Сф потопи Черно море

Каранга се отпуши с 2 гола, но получи тежка травма

/ брой: 70

автор:Дума

visibility 12

ЦСКА-Сф надигра Черно море с 3:1 в мач от 27-ия кръг на Първа лига в
първия мач от втората надпревара. На "Българска армия", чийто сектор "А" бе затворен, "червените" продължиха наказателната си акция и постигнаха трети пореден успех над варненци, водени от Георги Иванов-Гонзо. С 2 гола за домакините се отпуши бразилецът Фернандо Каранга (45 и 87), но при второто си попадение след сблъсък с вратаря Емил Михайлов се контузи. Във вратата на гостите се разписа и Кирил Десподов (45+2), а за варненци отбеляза Иван Коконов (77). Траян Траянов (60) и капитанът на домакините Божидар Чорбаджийски (75) пък бяха изгонени.
В началото Каранга пропусна да открие отблизо след подаване на Десподов. Руи Педро (35) също направи невероятен пропуск, а в 45-ата мин. напредна през центъра, подаде вдясно на Десподов, който изведе Каранга зад гърба на Траянов и бразилецът преодоля Емил Михайлов и реализира на празна врата. В добавеното време Арсенио Нунеш центрира пред вратата, там Десподов надскочи Стефан Станчев и засече с глава топката, която срещна гредата и тупна зад голлинията.
Резервата Марек Кузма (55) пропусна да намали с първото си докосване. При следващата атака Траянов фаулира Руи Педро. Португалецът му се изрепчи и българинът го блъсна с две ръце, а съдията Никола Попов го изгони. Чорбаджийски получи втори жълт картон заради удар с лакът на Иван Коконов, който намали при следващата атака след грешка на Рубен Пинто. Каранга оформи победата след пас на Густаво Кулма, но след сблъсъка с вратаря бе изнесен с носилка.
Първоначалните опасения бяха за фрактура на десния крак.
"За щастие контузията на Фернандо Каранга не е толкова сериозна и няма счупване на крака, каквито бяха първоначалните прогнози", уведомиха от ЦСКА. "Фернандо мина обстойни прегледи в болница и неговата рана на крака беше зашита. Всички в клуба пожелаваме на Фернандо Каранга скорошно оздравяване и завръщане на терена."
"ЦСКА имат претенции към съдийството? Те са наглеци! Стойчо Стоилов и Пламен Марков твърдят, че са ощетени при гола на Черно море. Стоилов не за първи път показва, че не знае правилата - само ще му припомня скандалния мач на "Герена", когато извади Литекс от терена. Пламен Марков и той му приглася. При паса към Иван Коконов с топката играе играч на ЦСКА. Това е смяна на ситуацията, тоест засада няма. Да им е честита победата, но нека и да понаучат футболните правила", заяви Георги Иванов. "Никого не мога да виня. Мачът стана нервен, но и съдията малко повлия с обратните си решения и в едната, и в другата страна, и футболистите малко се изнервиха. Щом е рефер №1 Никола Попов, приятел ми е, но да се замисли малко как свири. И реферите имат вина футболът да е на това ниво. Както ние искаме да израстваме, така и съдиите да се опитат. Не съдията е виновен за загубата, но изнерви и двата отбора. Имаме 14 човека и е трудно да правим ротации. Младите още не са готови да играят на това ниво, но и те са част от отбора. Това е опит за тях, да играят срещу ЦСКА. Те са силен отбор, няма какво да говорим. Имат доста добри футболисти. Целта ни е четвъртото място. Трудно ще се борим с ЦСКА, да спечелим мачове и да ги изпреварим. Това обаче е втората ми загуба, а не шеста, защото това е нов ЦСКА. Това е нов сформиран отбор и не може да смятаме 6 загуби от него", завърши Гонзо.

Снимка Спортал

Бразилецът Фернандо Каранга получава лекарска помощ и бе изнесен на носилка, след като вкара втория си гол за победата на ЦСКА-Сф с 3:1 над Черно море

 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 271

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 254

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ