28 Март 2024четвъртък16:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Щангите със сребро в Сплит, грузинец счупи световен рекорд

/ брой: 70

автор:Дума

visibility 53

България взе първи медал в двубоя на Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в Сплит, Хърватия. Последният ни участник Васил Господинов (105 кг) спечели сребърното отличие със сбор от 397 кг (180+217). С европейската титла триумфира арменецът Симон Мартиросян с 414 кг (184+230). Бронзовия медал заслужи полякът Аркадиуш Михалски с 387 (170+210). Господинов заслужи бронзовите медали в отделните движения. Той остана трети в изхвърлянето със 180 кг. Златото грабна Мартиросян със 184 кг, а среброто със 181 кг заслужи 11-години по-възрастният му брат Саргис Мартиросян, който обаче вдига за Австрия. Господинов измъкна и бронза в изтласкването с 217 кг. Победител и тук беше 20-годишният Симон Мартиросян с 230 кг, а среброто извоюва Давид Беджанян (Рус) с 221 кг.
"Чувствам се отлично, бих казал доста добре, като европейски вицешампион. Дойдох в Сплит най-малко за медал и съм много доволен от себе си. Казах си, че без медал няма да се прибера. Очаквах да спечеля медал в двубоя. Нивото на конкуренцията беше жестоко. За наш късмет един от фаворитите - руснакът, не се класира за двубоя, но и да се беше класирал бих се борил, за да го победя. Нямаше да му се дам", разкри Господинов, миналогодишен европейски шампион за младежи до 23 г. от Ейлат, Израел. "Спечелването на този медал ми струваше много - пот, лишения, труд, разочарования дори. Преминах през много трудни моменти, но в крайна сметка целта е оправдана. Амбициите ми във вдигането на тежести се простират много далече. Не очаквам някой да ме разбере и да ми повярва, че мога да стана световен шампион, но аз съм твърдо устремен към тази цел, към тази мечта. Живея с нея, събуждам се с нея, лягам с нея. Ще я гоня, докогато мога, и ще се опитам да направя всичко възможно да я постигна", заяви българинът, спечелил единствен медал в двубоя за нашите. Бронзов медал в изтласкването спечели 17-годишният Стилиян Гроздев (62), а голямата ни надежда Иван Марков (85) и преди това Юндер Бейтула (77) се провалиха с нули още в първото движение.
В най-тежката категория (над 105 кг) триумфира грузинецът Лаша Талахадзе. За да спечели златото в изхвърлянето, олимпийският шампион от Рио 2016 подобри с 1 кг световния рекорд на Бехдад Салимикордашиаби (Иран) от Олимпиадата, като укроти над главата си 217 кг.
С 211 среброто остана за Гор Минасян  (Арм), а бронза за другия грузинец Иракли Турманидзе с 201. В изтласкването отново най-силен бе Талахадзе с 250 кг, с което бе недостижим и в двубоя с 467 кг. Втори остана Март Сеим (Ест) с 246, а трети се нареди Рубен Алексанян (Арм) с 244. Минасян спечели сребро в двубоя с 446 кг, а сънародникът му Алексанян бе отново "бронзов" с 434.

Снимка БГНЕС

Васил Господинов се радва неистово, след като заслужи сребърен медал в двубоя на Евро 2017 в Сплит

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ