28 Март 2024четвъртък13:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Роман

Животът е по-силен от смъртта

/ брой: 69

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 39

Жюли, касиерка в супермаркет, самотна майка, ги е виждала всякакви - от тираничния шеф, който й прави неприлични намеци, до капризните клиенти. Но не й пука. Интересува я само малкият й Люлю, слънчевият лъч в нелекото й съществуване. До деня, в който съдбата й се усмихва в лицето на един мъж от "по-различната раса" - от тези, които смятат жената за равностойна половина на човечеството. И Жюли заедно с малкия Люлю заминава за морето. Където ще срещне и други добри хора. Хора със своите лични проблеми, непожалени от съдбата, но които, когато я споходи голямата беда, ще й подадат ръка и ще бъдат до нея. Звучи обикновено, звучи може би сантиментално, може би леко розово, но не е. "Обещание за щастие" е роман, написан просто, изключително четивно, посветен на "баналните" теми, които ни интересуват повече от всичко, дори когато не си го признаваме. Роман за най-скъпото в живота ни - децата, роман за добротата, приятелството, любовта. И химн на надеждата, че ще оцелеем, каквото и да се случи, че животът е по-силен от смъртта, че там някъде щастието все още ни очаква.
"Обещание за щастие", който "Колибри" издава в превод на Нина Кунова, получава наградата "Мезон дьо ла прес" (2013), предизвиква огромен интерес във Франция, а в представянето на книгата в Амазон от 553 коментара на читатели 456 й дават 4 и 5 звездички от пет.
Френската писателка Аньес Льодиг (р. 1973 г.) е акушерка, майка на три деца и авторка на четири романа. Когато единият от синовете й, Натанаел, се разболява от левкемия, тя започва да пише седмичен бюлетин, предназначен за всички, които се интересуват от детето й. Развълнуван от стила й, един от професорите в болницата я насърчава да пише. След смъртта на Натанаел Льодиг издава първия си роман "Мари отгоре", с който печели конкурса, организиран от сп. "Фам актюел", в състезание с 600 ръкописа. Следват "Обещание за щастие", "Тръгни с мен", "Ще съжаляваме по-късно".

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 144

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 164

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ