29 Март 2024петък08:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Лавица

/ брой: 69

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 82


"СЕНЕКА И РАЗУМНОТО ЩАСТИЕ" от София Петрова, том 4 от поредицата "Философия за всеки", издава "Милениум". Първите страници на премиерния том са посветени на биографията на Сенека, на най-важните моменти от живота му и на основните тези, към които се е придържал. Следват 44 разказа, представящи неговата философия, отнасяща се към универсалните човешки проблеми и стремежи. Тези кратки, синтезирани притчи са изключително подходящи както за ученици, които тепърва прохождат в дебрите на сериозната мисъл, така и за онези, които обичат проникновените истории. За финал са включени всички афоризми и цитати на прочутия мъдрец по различни теми.


"ЗАЩОТО НИКОГА НЯМА ДА СЕ СРЕЩНЕМ" от Лия Томас издава "Ентусиаст" в превод на Мариана Христова. Оли и Мориц са най-добри приятели, но никога няма да се срещнат. Оли страда от опасна за живота алергия към електричеството, а слабото сърце на Мориц изисква пейсмейкър. Ако някога се срещнат, и двамата могат да умрат. Двете момчета живеят като изгнаници от обществото, но чрез писмата, които си разменят, помежду им се установява силна връзка - спасително въже в мрачни времена. Разказана под формата на писма, тази история за невъзможно приятелство и надежда при странни обстоятелства съчетава елементи на научна фантастика с темите за порастването.


"ГРАДЪТ" от Дийн Кунц издава "Колибри" в превод на Венцислав К. Венков. Всички имат тайни. Тайната на Джона Кърк се нарича г-ца Пърл. Всеки път, когато я сънува, г-ца Пърл му разкрива ужасяващи събития от миналото и бъдещето, като го предупреждава да се пази от мъж на име Лукас и жена, наречена Фиона. Ще се случи нещо лошо, което ще погуби много хора. И само Джона може да го спре. А е едва на 8 години. "Съседът" е разказ, който се явява предистория на "Градът". Приятелите на Джона ще открият, че светът е далеч по-загадъчен, отколкото са подозирали. Съседът на Малкълм и Амелия умира от масивен инфаркт и къщата му остава празна. Но дали наистина е празна?


"СЯНКАТА" от Джузепе Феста издава "Фют". В дивите и затънтени гори на Абруцо местните жители все по-често попадат на следи от тайнствен хищник. Този силен, ловък и безмилостен ловец винаги се изплъзва - призрачна сянка сред сенките на горите. Съществува ли наистина, или е само легенда от отдавнашни предания. Петима 16-годишни младежи, които прекарват ваканцията си като доброволци в Националния парк "Абруцо", се включват в търсенето на загадъчния хищник. Сред величествения свят на дивата природа те преживяват незабравими приключения, опознават себе си, влюбват се, възмъжават. А някъде край тях живеят своя труден живот Луми и нейните малки...

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ