29 Март 2024петък06:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

"Опера на върховете" за втори път на Белоградчишките скали

Билетите за фестивала, който ще се състои сред декора на природния феномен през юли и август, вече се продават

/ брой: 69

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 444

Летният фестивал "Опера на върховете - Белоградчишки скали 2017" за втора поредна година ще привлече интереса на туристи от България и от съседните страни към магията на оперното и балетното изкуство. Пет оперни и четири балетни заглавия, както и Пещерната фестивална импресия "Вагнер Магура. Богове, великани, джуджета, валкюри" ще завладеят въображението и сетивата на любопитните зрители от 21 юли до 5 август т.г. Огромният успех на първото издание на фестивала през миналата година и желанието на хората от този регион да имат възможност да преживеят неповторими мигове край природния феномен Белоградчишки скали доведоха до богатата фестивална програма, уточняват организаторите. Тя включва оперите "Набуко" от Верди, "Лакме" от Делиб, "Тоска" и "Мадам Бътерфлай" от Пучини и "Пепеляшка" от Росини. Балетната програма предлага не по-малки изкушения - хитовия спектакъл "Зорба Гъркът" по музика на Микис Теодоракис и хореография на Лорка Масине, едноактните балети "Кармен" по музика на Бизе-Шчедрин и "Рапсодия в синьо" от Гершуин и класическата творба "Дон Кихот" по музика на Лудвиг Минкус.
С особено нетърпение се очакват новите представления на предизвикалата фурор през миналото лято Пещерна фестивална импресия в три части "Вагнер Магура". Сред естествената красота на природния феномен пещерата "Магура" богове, великани, джуджета и валкюри предлагат неповторимо изживяване на почитателите на операта с музиката на Рихард Вагнер. След края на магичния пърформанс ще има дегустация на регионални вина от винарска изба "Магура".
Билетите за "Опера на върховете - Белоградчишки скали 2017" вече се продават на цени от 30 до 80 лева за оперните и от 20 до 60 лв. за балетните представления. Пропуските за пърформанса в пещерата "Магура" са по 80 лв. Всички те може да се купят на касата на Софийската опера и балет, както и на касите на "Easy Pay", на Белоградчишката крепост, пещерата "Магура" и в мол - Видин.


Снимка medianews.bg


 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ