29 Март 2024петък06:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Милка Манева дочака среброто от Лондон 2012

/ брой: 69

автор:Дума

visibility 11

Милка Манева ще донесе сребърен медал за България от Олимпийските игри в Лондон 2012, съобщиха от родната федерация, позовавайки се на МОК. Това стана възможно, след като смятаната доскоро за шампионка Светлана Царукаева (Рус), оригинално завършила на второ място, е уличена в употреба на забранената субстанция туринабол. Преди нея през януари бяха уличени още две тежкоатлетки, победили Манева, която от пето място се придвижи именно до второто. Така смолянчанката остава само зад канадката Кристин Жирар, която на Олимпиадата събра 236 кг (103+133). Манева тогава приключи с 233 кг (102+131).
Сега се очаква Международната федерация по вдигане на тежести да обяви санкциите официално, за да бъде пренаредено крайното класиране. Тогава Манева ще стане първата българска щангистка с медал от Олимпийски игри. Това ще е трети медал за България от Лондон, като преди нея Станка Златева спечели сребро в борбата, а Тервел Пулев - бронз в бокса.
На европейското по вдигане на тежести в Сплит продължи резилът на щангистите ни, след като добричлията Юндер Бейтула (77 кг) "хвана нула" с 3 неуспешни опита на 146 кг в изхвърлянето и остана без класиране в двубоя. Българинът преодоля само 180 кг в изтласкването, които му отредиха 10-а позиция в упражнението. Шампион стана Димитру Каптари (Рум) с 360 кг (160+200), въпреки че се състезаваше в по-слабата Б група, която е и  без тв излъчване. Среброто взе сънародникът му Разван Мартин с 348 кг (158+190), а с бронза се окичи Ерканд Керимай (Алб) също с 348 (155+193).
Снощи на подиума излезе най-голямата ни надежда за медал Иван Марков (85 кг), който беше втори в предварителните заявки. Бургазлията се завръща след изтърпяно второ наказание за допинг. До края на шампионата ще ни представляват още Георги Шиков (94) и Васил Господинов (105).

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ