Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Януари 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Свят

Кремъл:

Атаката в Сирия е чудовищно престъпление

Дума

7. Април 2017 , брой: 69   1235   3"Това, което се случи в Сирия, е чудовищно престъпление", обявиха от Кремъл. Москва изтъкна също, че американските твърдения, че сирийските правителствени войски са извършили химическата атака, не почиват на "обективна" информация.
Говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков заяви, че не е редно прибързано да се заклеймява извършител, защото след трагедията никой не е имал достъп до този район и не би могъл да разполага с реалистична, проверена информация.
Междувременно външният министър на Сирия Уалид Муалем заяви, че сирийските въоръжени сили "не са използвали и няма да използват" химически оръжия, дори срещу джихадистки групировки.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че режимът на Башар Асад е "прекрачил червената линия" с химическата атака в Идлиб и това е довело до промяна на отношението му към Сирия.
На проведеното в сряда вечерта извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, което приключи без гласуване, посланикът на САЩ Ники Хейли заплаши, че може отделни държава да са "принудени да действат", ако така и не се стигне до общо решение на ООН за ситуацията в Сирия.
Външните министри на Франция и Германия се обявиха против самостоятелни действия на САЩ в Сирия.

БГНЕС

Деца, медицински работници и доброволци се събраха в сирийския град Дума в знак на солидарност с жертвите на химическата атака и техните близки
 

 

ЦИТАТ (от - Blitz.bg):

Виж: Постнато от Бай Иван (08 Април 2017; 15:26; http://www.blitz.bg/svyat/sashch-predupredi-che-mozhe-da-atakuva-v-siriy...):

Трезво Мислещ - препечатка от glasowe.com 08 Април 2017, 10:58

Хайде да проследим фактите около атаката с химически оръжия в Хан Шейхун: Базирана в Лондон НПО ("Сирийската обсерватория за човешки права"), представлявана от един-единствен човек, съобщава, че военновъздушните сили на Сирия са атакували цивилни хора с химически оръжия, цитирайки източници от Хан Шейхун.

За аматьорите името "Хан Шейхун" не означава нищо, но тези, които следят войната в Сирия, знаят добре, че този град, разположен в провинция Идлиб, е под пълния контрол на "Ал Нусра" ("Ал Кайда").

Незабавно след това следват видеа от гравитиращите около "Ал Кайда" "бели каски", които спасяват хора.

Новината се тиражира светкавично по всички мейнстрийм медии и всички голи и боси по темата Сирия по света и у нас, безкритично поглъщат информацията.

Ето ви перфектната технология за създаване на fake news.

НПО от един човек с неясно финансиране, който живее в Англия, пуска новина, подадена му от "Ал Кайда", и тя моментално се разпространява като безусловна истина от медиите из целия свят.

Повтарям за по-тъпите сред нас: "Ал Кайда" е основният източник на информация за случилото се в града.

Разбира се, твърденията на "Ал Кайда" са къде-къде по-достоверни от тези на сирийски и руски военни източници, според които атаката, извършена от сирийската авиация, е била проведена с конвенционални средства и е била насочена срещу военни складове на опозицията, в които, "кой знае защо", е имало и химически оръжия, и именно това е довело да трагедията.
Нищо не се променя.

Информационната помия ни облива години наред. От трагедията в Дума, Източна Гута, през 2013-а и до ден днешен "умерената опозиция" не е престанала да обвинява сирийската армия в употреба на химически оръжия, въпреки че целият химически арсенал на Асад беше предаден и унищожен. Но колко от нас забелязват удобните политически моменти, в които се случват тези трагедии?

"Умерената опозиция" винаги се оказва атакувана с химически оръжия в два основни случая:

1. когато търпи поражения на бойното поле или
2. когато предстои важно политическо събитие.

В конкретния случай имаме и двата фактора. Маймуните са на път да претърпят жестоко поражение в Хама, след като те самите нарушиха установеното примирие, а химическата атака се случва точно по време на конференцията в Брюксел за прекратяване на сирийския конфликт и седмица преди да бъдат подновени мирните преговори.

Да напомням ли, че подобни обвинения за кланета и газови атаки ни заливаха и когато маймуните губеха Алепо?

Това е едната страна на проблема, т.е. удобното време, в което се случва химическата атака (преговорите + поражението в Хама), и източникът на информацията ("Ал Кайда"), който твърди, че именно сирийската авиация е провела газовата атака.

За мислещите и информирани хора възникват и други интересни въпроси.

Защо му е на Асад да използва химически оръжия, когато:

1) целият свят постоянно го дебне точно за тези химически оръжия, а от своя страна той винаги успява да удовлетвори точно навреме очакванията на световната демократична общественост;

2) защо му е да употребява химически оръжия точно тогава, когато печели на бойното поле, и то срещу цивилни в дълбокия тил на опозицията, вместо да ги използва на фронтовата линия, където наистина биха му свършили работа?

Изобщо мейнстриймът години наред изгражда абсолютно гротескния образ на един изключително жесток и тъп диктатор като от също толкова тъп холивудски филм, който нарочно унищожава мирни граждани с химически оръжия, докато пердаши маймуните без химически оръжия.

И кой знае защо, единственият реалистичен сценарий, при който сирийската армия удря складове на "Ал Кайда", в които се оказва, че има химически оръжия, не се коментира. Защо?

Защото веднага следва логичният въпрос – защо "Ал Кайда" разполага с химическо оръжие?

Въобще с нивото на информираност на аудиторията няма вероятност скоро да се оправят нещата.

Отвсякъде бълва малоумна самозабравила се пропаганда с малоумен холивудски сюжет, разчетен да въздейства върху емоциите на хората, докато всичко се превърне в някаква тотална бутафория.

В общи линии пошла работа...“.

= МО РФ:

"... есть один способ доказать наличие на базе в Сирии химоружия — отправить туда экспертов“

(08.04.2017; 16:06; https://russian.rt.com/russia/news/376656-mo-est-odin-sposob-dokazat-nal...):

«... Единственным способом получения и представления всему мировому сообществу каких-либо объективных доказательств якобы наличия на «Шайрате» отравляющих веществ является направление туда миссии профессиональных экспертов», — заявил официальный представитель Минобороны России генерал-майор Игорь Конашенков.

Он отметил, что для получения объективных доказательств должно быть изучено наличие химоружия на аэродроме с использованием специального оборудования для забора проб, их протоколирования и последующего научного анализа.

«Так же, как это делали российские специалисты в Алеппо после применения боевиками химоружия», — добавил генерал.

*** В ночь на 7 апреля США нанесли ракетные удары по правительственной базе в сирийском Хомсе ... Как заявил губернатор Хомса Талял аль-Барази, ракетные удары привели к гибели пяти военных и девяти мирных жителей, а также ранению 13 женщин и детей“.

„Урок Трампа:

... С-400 без «Панциря», «Бука» и «Тора» небо не закроет“

(7 апреля 2017 г.; 22:06:59; http://politobzor.net/show-127981-poka-czinpin-v-zalozhnikah-na-udar-po-...):

«... Россия укрепит систему ПВО сирийской армии. Об этом в пятницу, 7 апреля, заявил официальный представитель Минобороны РФ генерал-майор Игорь Конашенков.

«Для прикрытия наиболее чувствительных объектов сирийской инфраструктуры в ближайшее время будет реализован комплекс мероприятий по укреплению и повышению эффективности системы противовоздушной обороны сирийских вооруженных сил», — сказал генерал-майор на брифинге в Москве.

Стоит отметить, что по данным российских средств объективного контроля, только 23 из 59 ракет с эсминцев ВМС США долетели до сирийской авиабазы Аш-Шайрат. «Место падения оставшихся 36 крылатых ракет неизвестно», — уточнил Конашенков. По его словам, такой результат указывает на «крайне низкую» боевую эффективность американского ракетного удара...“.

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"