25 Април 2024четвъртък08:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Актуално

От любов към България...

/ брой: 69

автор:Лозан Такев

visibility 157

Мило ти става, като чуеш някой да казва, че е  тук от любов към България...И то от каква любов! Добре платена любов.
Едни големи найлонови торби с хранителни и други стоки се  разнасят и рекламират тая любов... Търговската верига не ти ги подарява, а ти ги продава и ти отново си плащаш тая любов, заедно с всичко останало, което привидно има промоции, а цените са достъпни, особено, когато срокът на годност е почти изтекъл... Няколко са тези търговски огромни вериги в страната и столицата, чиято печалба не остава в родината, а отива там, откъдето са нейните собственици, предимно в Европа.
По същия начин пак от любов към България плащаме произведения роден електрически ток на едни дружества, а печалбата отива да подпомогне пенсионерите и имащите нужда от помощ в Чехия, Австрия, Германия... И трите електроразпределителни дружества Енерго-Про, ЧЕЗ и ЕVN ни продават електричеството, но бонусите остават за собствениците им в чужбина... А дружеството, което е единствено чисто българско  и се ръководи от бившия народен представител Иван Иванов, само им помага да вдигат от време на време цените за услугата. Плащаме скъпо и тока  на американските централи дори. От това вероятно още получава дивиденти някой измежду нас...
Един допълнителен факт. Албанците, които са също като нас търпелив народ и сме заедно в класацията по бедност и по ниски доходи, не  издържаха и изгониха ЧЕЗ преди време... Ние обаче сме европейци и правим, каквото ни поръчат от Брюксел. Нали доскоро имахме и такъв държавен глава, който прояви наглостта да заяви, че лично е бил в образа, а защо не и в тялото на Меркел, че е бил Обама, че е дори Хилъри Клинтън и не знам си кой, само не и Росен Плевнелиев... Дано повече такива "обединители" не сядат в креслото му и не застават пред националните микрофони. Няма да стигнат "ябълките", нито гнилите, нито червивите, нито златните, с които да го питаме: "Какво ви платиха, за да станете проводник на най-вредната политика на Америка за България?"
Даже чухме, че и Виктор Орбан е изгонил соросоидите от Унгария... У нас още разчитаме на "Америка за България", защото и те работят от сърце и от любов към България. Иначе защо ще хвърлят милиони щатски долари. Както им бе поръчал преди много години Алън Дълес.
Да са живи и здрави Иван Костов и Стефан Софиянски - последният още има и очи да се явява в телевизионните студия лично, а другият чрез подставени лица и да ни учи на демокрация три десетилетия - но те дадоха на концесия  софийската вода за двадесет и пет години. И тя сега "Софийска вода" тече в домовете ни. Цената няма значение. Непрекъснато се вдига. Защото и  любовта към България се повишава непрекъснато. И ние продължаваме да пием по една студена  вода от язовира, от Витоша, а печалбите отиват зад граница.
Вижте банките... Пари при пари отиват. Имали печалба над един милиард лева само за една година... А вижте чии са банките в България! Е, от кумова срама има една-две български. Всички останали - десетки - са в чужди ръце, в чужди трезори и в не български каси. Най-голямата - КТБ, естествено, изгоря с колективни усилия на управляващи и опозиция. И го отнесоха само наивните вложители... Някои от тях се поболяха и ходиха да се лекуват по света. Защото всичко у нас става от любов към България. А от тая любов идват и болестите, и мъката от несправедливостта, и болката, че сме европейци на Балканите, които най-малко зачитат националните си интереси. А и няма кой да ги защити, ако потрябва, нищо, че сме и натовци, и европейци и не се отклоняваме от евроатлантическите  си ценности...Защото се заблуждаваме, носейки чуждия найлонов плик, на който пише красиво "От любов към България"...

п.п.
Може мнението  да го приемете и като четиво за държавен глава, за премиер- служебен и неслужебен, за народни представители, избрани мажоритарно, а и пропорционално, за министри и български политици, за всички, за които българските национални интереси са над всичко останало...
 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ