29 Март 2024петък08:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Полезни идиоти

/ брой: 68

автор:Георги Георгиев

visibility 101

Винаги, когато в Сирия ислямистките групировки започнат да търпят поражение, срещу сирийското правителство заваляват обвинения, че е извършило чудовищно военно престъпление. Така беше през 2013 г., когато армията започна настъпление в гъстонаселен район край Дамаск, наречен Западна Гута. Тогава президентът Башар Асад бе обвинен, че е разпоредил химическа атака. Нямаше военна нужда да го прави, неговите войски бяха в настъпление, а противниците му бяха деморализирани. Правителството на Асад се опита да обяснява, че газ действително е разпилян, но не от армията, а от джихадистите, но кой ти слуша кървави тирани. Цялата работа свърши с това, че Сирия се раздели под международен контрол с химическите си оръжия, а брадатите борци за демокрация запазиха своите позиции в предградията на Дамаск, откъдето периодично обстрелват града и убиват мирни жители. Но тези жертви не интересуват Запада. Това очевидно са "неправилните" жертви.
В края на 2016 г. по време на битката за Алепо, която според някои е била решителната в тази гражданска война, също имаше обвинения, че е използвано химическо оръжие. Така наречената Сирийска обсерватория за правата на човека заяви, че хеликоптери са пускали хлор върху един от кварталите. Обсерваторията е от един човек - килимарят Осама Али Сюлейман, но пък я цитира цял свят. Какво му е толкова ценното на килимаря ли? Ами той е срещу Асад, има мобилен телефон, по който му се обаждат от Сирия, и знае английски. Това изглежда стига.
Преди два дни Сюлейман съобщи, че "самолети на режима" са извършили химическа атака срещу град Хан Шейхун. Загинали десетки хора, жени и деца. Пак сирийската армия е в офанзива. Този път срещу "Джебхат ан Нусра" - сирийския клон на "Ал Кайда", който е окупирал град Хан Шейхун и го използва като тилова база, за да атакува градове и села под контрола на властта. Веднага последва лавина от обвинения, предимно от европейски правителства, Франция се отличи, срещу "режима" на Асад. Дори папата се произнесе. Бързината на реакцията е плашеща. Никой не се запита как сирийската армия има химическо оръжие, след като беше потвърдено, че то е ликвидирано? Защо никой от бърборините като Франсоа Оланд или Федерика Могерини, или Доналд Туск не каза, че първо трябва да се извърши разследване, защото най-малкото информацията идва от "Ал Кайда". Откога вярвате безрезервно на "Ал Кайда", дами и господа?
Освен това трябва да се провери версията, че става дума за бомба уцелила боен склад на джихадистите, в който е било складирано химическо оръжие и разпръсналите се газове са поразили цивилни. Но не. Медийната кампания е задвижена, бърборините бързат да застанат пред микрофоните. Първосигнално действие, породено от факта, че Сирия е съюзник на Русия, а следователно всеки удар срещу Дамаск е удар срещу Москва. А в случая с Франция това е и банално наранената гордост. Париж в Сирия заложи на грешната страна и губи. А фактът, че безрезервно приемат версията на "Ал Кайда", праща тези политици в графата на "полезните идиоти". 
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 490

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 531

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 452

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 576

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 515

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 523

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ