28 Март 2024четвъртък17:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Разкриха в кои държави бебетата плачат най-много

/ брой: 68

автор:Дума

visibility 27

Любопитно изследване установи, че бебетата плачат най-много във Великобритания, Канада, Италия и Холандия. А новородените в Дания, Германия и Япония недоволстват най-малко, предаде Ройтерс.
Проучването определи колко бебета по света плачат през първите три месеца след раждането си, като за целта експертите създадоха първата универсална таблица за нормални нива на плач през този период.
Най-високите нива на колики, при които плачът е над три часа на ден за три дни в седмицата, бяха открити при бебетата във Великобритания, Канада и Италия. Най-спокойни били новородените в Дания и Германия.
Средно бебетата плачат по около два часа на ден през първите две седмици. През следващите дни неспокойното им поведение се увеличава, докато достигне пик от около 2 часа и 15 минути всекидневно в шестата седмица. След това времето намалява на 1 час и 10 минути, докато пеленачетата навършат 12 седмици.
Има изключения от общите наблюдения, като някои бебета плачат само по 30 минути дневно, а други - повече от пет часа.
Изследването, публикувано в сп. "Джърнъл ъв пидиатрикс", беше проведено сред 8700 бебета в няколко страни.
Учените посочват, че новата таблица на плача ще помогне на здравните работници да успокоят родителите, които се чудят  дали бебетата им плачат в границите на нормалното през първите три месеца, или трябва да им се обърне допълнително внимание.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ