27 Април 2024събота07:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Класиката среща брейка в София

Зашеметяващият музикално-танцов спектакъл ще може да се види за пръв път в зала 1 на НДК през октомври

/ брой: 67

автор:Дума

visibility 25

Четирикратните световни брейкденс шампиони Flying Steps (Летящи стъпки) и прочутият оперен диригент Кристоф Хагел доказват, че хип-хоп танцът и класическата музика са перфектна комбинация с техния зашеметяващ спектакъл Red Bull Flying Bach. Тази единствена по рода си иновативна адаптация на произведението от Йохан Себастиан Бах "Добре темперирано пиано" разбива интелектуалната бариера между висшето общество и уличната култура.
Историята на спектакъла проследява шестима танцьори и учителя им, които репетират за голямо представление, включващо въртене на глава, силови изпълнения с тяло, и т.нар. труден "фрийз", и величествени визуални ефекти. Спорове, скандали, боеве, разочарования и изкушения - точно както високите и ниските тонове в творбата на Бах, настроенията и стъпките на танцьорите постоянно се променят. Техният учител настойчиво изисква да надминат себе си, за да пожънат успех. Когато мистериозна жена влиза в репетиционната, конфликтите достигат своя връх: съвременен танц се сблъсква с брейкденс, мъже с жена, желанието - с отказ, арогантността - с любопитство.
Спектакълът е красиво съчетание на умовете на Вартан Басил - директор хореография, и Кристоф Хагел - музикален директор. Шведската балерина Анна Холмстрьом се присъединява към седемте брейк танцьори от Flying Steps, обединявайки основните елементи от брейк танците с прецизността на балета.
В сблъсък на култури Red Bull Flying Bach преобръща нагоре с краката света на международната класическа сцена и представите за нея. Flying Steps е трупа от световни шампиони по брейкденс, която визуализира и вдъхва нов живот на "Добре темперирано пиано" от Йохан Себастиан Бах в творчески спектакъл, който съчетава класическа музика с улични танци и съвременно изкуство. Нота по нота. Стъпка по стъпка. С пиано, клавесин и електронни бийтове.
Red Bull Flying Bach се организира от "София мюзик ентерпрайсис". Спектакълът ще се състои в София на 21 октомври (събота) в зала 1 на НДК. Билетите за шоуто са на цени от 30 до 80 лв. и се продават в мрежите на Тикетпро и Ивентим, както и онлайн от днес, 5 април, в 10 ч. Деца до 10 години влизат безплатно, но нямат право на седящо място. За малчугани над тази възраст, ученици и студенти е предвидено намаление от 10 лв. на билет във всички ценови категории, без най-ниската. Отстъпката може да се ползва само срещу представяне на съответния документ.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ