29 Март 2024петък10:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Лавица

/ брой: 64

автор:Дума

visibility 13


"ПИЛЕТО" от Уилям Уортън издава "Сиела" в превод на Тодор Вълчев. Сюжетът следва приключенията на две момчета, преживели войната във Виетнам - Ал, хлапак в ясни и практични отношения с живота, и неговия странен приятел Пилето - слаб, неразговорлив гений, който има само две малки желания: да отглежда канарчета и да лети. Романът се докосва до теми като приятелството, влюбването, порастването, войната и лудостта. Това не е история за човек, който мисли, че е птица, а за такъв, който не иска да бъде човек. Пилето е онзи възрастен, чието съзряване му е донесло болезнено отскубване от реалността. Пилето е Икар, който се стреми към невъзможното и изгаря крилете си.



"ПОРТРЕТЪТ НА МИСТЪР У.Х." от Оскар Уайлд издава "Фама+" в превод на Аглика Маркова. Повеcттa е публикувaнa зa пъpви път в окcфоpдcкото cпиcaние "Блaкудc" пpез 1889 г. По-къcно aвтоpът я включвa в пpеиздaниятa нa cбоpникa "Пpеcтъплението нa лоpд Apтъp Caвил и дpуги новели". В първоначалния си вapиaнт твоpбaтa е комичнa миcтеpия в cтилa нa cпоменaтия cбоpник. Доста вpеме cлед cмъpттa нa Уaйлд cтaвa яcно, че тя имa и дpуг вapиaнт, почти двоен по обем и c доcтa по-cложен текcт, в който ca включени обшиpни paзcъждения въpxу еcтеcтвото нa изкуcтвото и cъщноcттa нa pенеcaнcовaтa идея зa неоплaтонизмa и мъжкото пpиятелcтво. Hacтоящото издaние възпpоизвеждa пълния текcт.



"ЗАБАВНИТЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ НА ЗАЙЧЕТО ПИТЪР" от Биатрикс Потър издава КК "Труд". Книгата съдържа "Приказка за Зайчето Питър", "Приказка за Бебо Бенджамин", "Приказка за Зайчета Каламбичета", "Приказка за Лис-Лисан" (която всъщност излиза за първи път на български език). Идеята за създаването на историята за Зайчето Питър може да се търси в детството на авторката. Като малка тя била затворено момиче, чиито единствени приятели били различни домашни любимци - жаби, прилепи, порове, гущери. Двете зайчета, които непрекъснато правели компания на детето, носели имената Бенджамин и Питър. Тя започнала да пренася игрите си на скици, в които главни герои били дребните палавници.



"СТЪКЛЕНИЯТ ОСТРОВ" от Нора Робъртс (кн. 3 от трилогията "Пазителите") издава "Хермес" в превод на Маргарита Дограмаджян. Безсмъртният майстор на меча напуска родината си преди три века и се заклева никога да не се връща там. Но съдбата има други планове. Търсенето на Ледената звезда и митичния Стъклен остров отвежда пазителите в Ирландия и изправя Дойл пред кошмара от миналото му. Шестимата потомци на богините се настаняват в дома на Бран в графство Клеър. Археоложката Райли се опитва да открие следи за местоположението на Стъкления остров в ирландската история. Трезвата й преценка обаче е замъглена от чувствата, които изпитва към Дойл. Но той не иска да се обвързва, знаейки, че ще я надживее.


 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 455

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 542

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 458

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 587

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 526

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 532

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ