20 Април 2024събота16:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

Пати Остин пее в София песните на Ела Фицджералд

/ брой: 64

автор:Дума

visibility 22

Световноизвестната американска джаз и соул певица Пати Остин ще излезе за първи път на българска сцена на 17 май, за да изпее песните, които Ела Фицджералд направи известни. Концертът "For Ella" в зала 1 на НДК е заключителното за този сезон събитие от цикъла "Музиката на Америка", организиран от агенция "Кантус фирмус". По повод 100-годишнината от рождението на Първата дама на песента Пати ще представи на българската публика най-големите хитове на Ела Фицджералд в съпровод на струнна секция от Оркестъра на Класик ФМ радио и Ангел Заберски брас асоциация. На диригентския пулт ще застане самият Ангел Заберски. В програмата ще присъстват най-хубавите песни на Ела, които Пати Остин изпълнява вече от години в свои концерти и които издаде в номиниран за "Грами" албум. "Идеята е да представя своите версии на тези песни, а не да се опитвам да копирам Ела. Никога няма да има друга като нея. Всеки век се ражда само по един такъв изпълнител", споделя Пати Остин. Събитието се разгръща под формата на цялостен спектакъл, в който певицата ще разкаже и значими, и малко известни факти за живота на Ела. Билетите се продават на касата на "Кантус фирмус" в зала "България", в билетния център на НДК, както и онлайн на Ticketsbg.com, информира Ирена Данкова.
    Пати Остин има блестяща кариера и създава незабравими песни в няколко различни жанра. Кръщелница на Дайна Уошингтън и Куинси Джоунс, през годините тя работи с великия продуцент, а сред дуетните й партньори са Майкъл Джексън, Джеймс Инграм, Джордж Бенсън, Лутър Вандрос и Джони Матис. Песните й са винаги на челните места на класациите, а със своя класически джаз албум "Avant Gershwin" от 2008 г. тя печели "Грами". Пати Остин е издала до момента 17 солови албума и е изпълнявала своите хитове на престижните церемонии за връчването на наградите "Грами" и "Оскар". Програмата в почит към Ела Фицджералд тя представи в края на ноември 2016 г. със Симфоничния оркестър на Сан Франциско, а точно преди концерта в София ще изпълни със Симфоничния оркестър на Орегон. В края на миналата година Пати Остин взе участие и в концерта в прочутата нюйоркска зала "Аполо тиътър", посветен на вековния юбилей от рождението на Ела с оркестъра на Каунт Бейси.


Снимка "Кантус фирмус"

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ