19 Април 2024петък18:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Вишеградската група се опълчи на ЕС

Страните негодуват от диктата на ЕС за миграционната политика

/ брой: 63

автор:Дума

visibility 20

Лидерите на Чехия, Унгария, Словакия и Полша съобщиха, че няма да приемат плана за преразпределение на мигрантите, изготвен от Европейския съюз.
Този план е чисто изнудване и ние няма да го приемем, се казва в съобщение на страните от Вишеградската група.
И четирите държави от доста време насам открито се противопоставят на допълнителното натоварване и приемане на мигранти, основно от Сирия. По време на съвместна пресконференция полският министър-председател Беата Шидло във Варшава заяви, че "групата никога няма да приеме този диктат и това изнудване" по отношение на бежанската политика. "Ние казваме ясно, че миграционната политика, следвана досега от ЕС, е неефикасна и трябва да си извлечем поука от това", добави полската министър-председателка Шидло.
Съвместното изявление бе подписано от премиера на Чехия Бохуслав Соботка, премиера на Унгария Виктор Орбан, премиера на Полша Беата Шидло и премиера на Словакия Роберт Фицо.
"Новото унгарско законодателство дава възможност търсещите убежище да бъдат задържани в лагери. То е най-вече насочено към осигуряване на безопасността на гражданите на ЕС", каза унгарският министър-председател Виктор Орбан и добави: "Безопасността на германците и австрийците в действителност сега е обезпечена от унгарските данъкоплатци". Унгария вече е в състояние да реагира дори и ако споразумението между ЕС и Турция спре да действа, похвали се унгарският премиер. "Ние сме способни да спрем всяка имиграционна вълна на сръбско-унгарската граница", каза още Орбан.
Евросъюзът планира да разпредели около 160 000 мигранти сред страните членки, за да облекчи миграционното бреме, тегнещо над Гърция и Италия, припомня Асошиейтед прес. От Брюксел наскоро  предупредиха, че държавите, които отказват да изпълнят плана за преразпределение на бежанци, може да бъдат изправени пред финансови санкции.
"Идеята за свързване на тези фондове, които ни се полагат от Европейския съюз, с миграционната политика е лоша. Ние от Вишеградската група не можем да се оставим да ни сплашват", реагира гневно унгарският премиер Виктор Орбан.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ