20 Април 2024събота09:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Адмирации за мат`ряла

/ брой: 63

автор:Валентин Георгиев

visibility 149

Партията на Марешки "Воля" е регистрирана против правилата, с фалшиви декларации, половината й депутати са незаконни, участвали са като учредители и в друга негова политическа формация - "Народно движение за свобода и демокрация". Тези скандални факти, подкрепени с още по-скандални документи и подписи, станаха обществено достояние достатъчно време преди изборите, но институциите така и не направиха нищо, за да пресекат безобразието. И ето на - Марешки и компания са вече в парламента. Нещо повече - стягат се да станат част от управляващото мнозинство като патерица на ГЕРБ, за каквато и бяха създадени. Самият Марешки дори поиска икономическото министерство срещу подкрепата, която щял да даде, след като скромно отбеляза, че той лично нямало да става министър, защото постът, който му прилягал, бил единствено този на министър-председател.
Впрочем "защо пък не", ще запитате и с основание - след като Бойко може да е премиер, защо пък Весо да не може? А и да не забравяме колко държи на думата си. Защото обяви, че ако не е трета политическа сила, ще напусне парламента. Вместо това, сега като последна дупка на парламентарния кавал иска премиерския пост! 
При всичките тези обстоятелства, ако наистина имахме държава, мястото на "българския Тръмп", с когото сам се сравни, не е в парламента, а в пандиза, защото грубо е нарушил закона. Само че като знаем как процедират нашите съд и прокуратура в такива случаи, е като да чакаш от умрял писмо.
Поведението на Патеришки или Мерашки, както го наричат по форуми и социални мрежи, е толкова безпринципно и нагло, че явно не изпитва капка срам от това да вкара в листите половината си рода и партньори от бизнеса. Но ако същият гледа на партията си като на семейна фирма, защо трябва да се търпи цялата тази шуробаджанащина и в Народното събрание?
Инак отсега можем да прогнозираме какво ще е поведението му - само и само да осребри някоя далаверка. Което, разбира се, прекрасно устройва ГЕРБ, свикнали на подобна "партньорска" формула. Нищо че политическият им инженеринг успя да изработи за поредния сезон, пардон - мандат, само този допълнителен резерв. След фигуранти като Дилов-син, Янето, Бареков, сега и Марешки. Тепърва ще видим и кой ще замени безценната Баракова от новото попълнение... Но така е, всичко е "запазена марка" - както Борисов разбира "стабилното управление". Можем само да възкликнем: адмирации за матр`яла!     

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ